Acasa Diverse Mega sumo robotii din Romania se dueleaza la BattleLab Robotica

Mega sumo robotii din Romania se dueleaza la BattleLab Robotica

by Dragos Schiopu

Daca sunteti pasionati de inovatiile din domeniul robotilor s-ar putea sa va intereseze cea mai mare competitie de mega sumo roboti din Romania, ce va fi organizata de Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), pe 9 mai.

BattleLab Robotica

Tema acestei competitii o reprezinta implementarea de roboti sumo autonomi, capabili sa identifice si sa elimine de pe suprafata de joc robotul advers in competitii de tip ‘1 la 1’.

Sunt inscrise peste 20 de echipe care au muncit cateva luni la realizarea robotilor, investind sume de pana la cateva mii de euro. Pentru realizarea robotilor, studentii si-a folosit cunostintele de inginerie electrica, mecanica, automatica si calculatoare. Conform declaratiilor purtatorului de cuvant al UTCN, Mirela Botan, acesti roboti dar si competitia in sine reprezinta un proiect complex care implica atat partea tehnica, cat si o parte de management.

Echipele pot avea pana la patru membri, iar competitia se desfasoara respectand reguli internationale de sumo robotic, cum ar fi dimensiunile suprafetei de joc si regulile de desfasurare si angajament. Robotii inscrisi in competitie vor respecta dimensiunile clasei mega (masa totala maximum 3 kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fara limita de inaltime).

Daca va ganditi ca participantii la eveniment sunt debutanti in astfel de competitii, aflati ca peste jumatate dintre acestia au deja experienta concursurilor internationale asemanatoare, cu multiple participari la concursuri precum cele din Viena sau chiar Japonia.

Echipele care se vor remarca in cadrul competitiei vor fi premiate si vor fi sprijinite sa participe la Campionatele Europene de Robotica de la Viena, dar si la alte competitii importante de profil.

Evenimentul, aflat la cea de-a 5-a editie, va avea loc in data de 9 mai, in incinta Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, incepand cu ora 10.30.

Puteti urmari detaliile evenimentului dar si informatii suplimentare despre acesta pe internet la adresat www.battlelab.ro sau pe Facebook la adresa www.facebook.com/BattleLabRobotica. Este in lucru si o sectiune live pe www.battlelab.ro.

Prezentarea video a evenimentului BattleLab Robotica este disponibila mai jos.

 

s-ar putea sa-ti placa