Acasa Tehnologie Carcasa care iti incarca iPhone-ul

Carcasa care iti incarca iPhone-ul

by Dragos Schiopu

Stim deja ca o carcasa este strict necesara atunci cand iti doresti ca telefonul tau sa nu aiba probleme precum sunt zgarieturile, loviturile sau cand doresti sa il protejezi de praf si de alte aspecte care ar putea dauna telefonului. Totusi se pare ca aceasta ar putea avea si un rol dublu si pe langa cel initial de protectie, ar putea avea si rol de acumulator. Cel putin deja exista o carcase pentru iPhone care face asta.

Cei de la Nikola Labs au reusit sa creeze o carcasa aparent banala care costa doar 100 de dolari insa in ciuda aspectului si a pretului, aceasta reuseste sa colecteze energia pe care un iPhone o iroseste de obicei folosind-o mai apoi pentru incarcarea telefonului. Totul se intampla folosind frecvente radio.

Trebuie insa sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa spunem ca aceasta carcasa nu incarca complet telefonul ci doar extinde durata de viata a acesteia cu aproximativ 30%, iar incarcarea va dura ceva timp. Astfel carcasa aceasta nu trebuie privita ca pe o metoda de incarcare a bateriei ci ca pe un mod prin care prelungim durata de viata a acesteia.

De luna viitoare proiectul celor de la Nikola Labs va fi pe Kickstarter pentru strangerea de fonduri si astfel vom vedea atunci cati doritori vor exista. Eu unul mi-as dori sa am o astfel de carcasa insa nu am iPhone.

Nikola-Labs

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Dragos Schiopu 07-05-2015 - 14:55

Probabil vor face in a doua runda si pentur alte telefoane de pe piata.

Comentariile sunt inchise.