Acasa Electrocasnice Smart TV-urile, tot mai populare; cum să-ți transformi orice televizor într-unul smart

Smart TV-urile, tot mai populare; cum să-ți transformi orice televizor într-unul smart

by Dragos Schiopu

Smart tv-urile sunt televizoarele viitorului, asta e clar. Deja sunt și în prezent, chiar și în România, unde peste jumătate dintre români au acasă un smart tv. Poate și tu ai deja unul acasă. Aceste centre multimedia care pot reda conținut online, pe lângă clasicele caracteristice ale televizoarelor clasice.

Ce faci, însă, atunci când nu-ți permiți achiziționarea încă unui astfel de televizor, pentru a avea un tv smart în fiecare cameră? Există o cale foarte simplă și la îndemână de a transforma actualul tău televizor într-un televizor smart. Sau poți cumpăra un televizor mai ieftin, pe care să-l transformi ulterior într-un smart tv. Cum? Prin adăugarea unui dispozitiv foarte accesibil, dar foarte performant: Chromecast!

Chromecast este gadget-ul ce îți permite să redai conținut video pe televizorul tău. Este fabricat de Google și a ajuns deja la a treia generație. Pentru a-l folosi, ai nevoie de un televizor cu port HDMI și de o priză sau un port USB. Odată conectat, vei avea la dispoziție mai multe aplicații ce vor transforma televizorul într-un smart tv ieftin.

Partea bună? Prețul! Cu aproximativ 200 de lei (sunt și opțiuni chiar mai ieftine) îți transformi televizorul într-un smart tv! Apoi, cu Chromecast atașat poți să faci pe televizorul tău aproape tot ce ai putea face pe un tv smart, dar mult mai ieftin.

Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video, Apple TV, Deezer, Spotify, Google Music, Youtube, Hulu, Soundcloud și Facebook sunt câteva dintre aplicațiile ce pot ocupa întregul ecran al televizorului tău.

Partea cea mai bună? Multe dintre ele funcționează atât pe iOS, cât și pe Android.

Vrei filme online? Ai Netflix, Disney, Amazon Prime Video, Apple TV și HBO Max la dispoziție. Cel mai popular serviciu de streaming al filmelor și al serialelor, Netflix, a fost lansat în România în ianuarie 2016. Netflix s-a dezvoltat mult în cei patru ani și ceva scurși de atunci. Cea mai importantă adiție este a subtitrărilor în limba română, o funcție solicitată de către români încă din ziua lansării.

HBO Go este și el un serviciu destul de popular, dar între timp s-a lansat și HBO Max, care nu a ajuns încă în România. Cum nici Disney Plus nu a făcut-o, deși promite să ajungă curând și pe plaiuri mioritice. Amazon Prime Video și Youtube Premium sunt alte variante de luat în calcul pentru streaming pe televizorul tau smart tv.

TV Smart super oferte pe emag.ro

Cu Chromecast mai poți ”muta” pe televizorul tău smart ieftin o mulțime de servicii de streaming de muzică. Sau de video. Poți să te joci jocuri pe ecranul televizorului tău din sufragerie. Poți să vizualizezi fotografiile de pe orice alt dispozitiv compatibil cu Chromecast pe ecran. Poți face orice ai fi făcut pe un laptop, telefon mobil sau tabletă, doar că pe ecranul televizorului! În plus, așa cum spuneam, nici nu te costă mare lucru.

Dacă dorești, totuși, the real thing, să știi că prețurile televizoarelor smart au început și ele să devină tot mai accesibile, pe măsură ce noi tehnologii apar și modelele de un an-doi-trei de televizoare rămân în urmă.

Așadar, site-urile de comerț online îți pot oferi o multitudine de variante de tv smart și, în funcție de bugetul tău, cu siguranță găsești și tu un televizor smart ieftin!

s-ar putea sa-ti placa