Acasa Portabile ASUS lanseaza noile modele ZenBook 13 si ZenBook 14 si in Romania

ASUS lanseaza noile modele ZenBook 13 si ZenBook 14 si in Romania

by Dragos Schiopu

De curand ASUS a anuntat si in Romania lansarea a noii linii de notebook-uri ZenBook, aceasta cuprinzand ZenBook 13 (UX325) si ZenBook 14 (UX425). Aceste noi notebook-uri sunt mult mai subtiri fata de cele vechi si totodata mult mai usoare decat vechea generatie. De exemplu ZenBook 13 cantareste numai 1,07 kg, iar fiecare model in parte are o grosime de numai 13,9 mm.

Totodata acest design ultra-subtire ofera porturi I/O cuprinzatoare, incluzand unul HDMI de dimensiuni mari si porturi USB Type-A alaturate celui USB-C cu Thunderboit 3 si cititor microSD. Ba mai mult decat atat ZenBook 14 (UM425) are la baza procesoarele AMD Ryzen cu pana la 8 nuclee, fiind integrate intr-o carcasa metalica, compacta si elegant, cu o grosime ce nu depaseste 14,3 mm. Ambele modele ZenBook au o autonomie ce poate ajunge pana la 22 de ore la o singura incarcare.

De asemenea aceste modele vin in doua nuante si anume Pine Grey, fiind o nuanta glossy, calma si discreta, perfecta pentru un echilibru profesional si Lilac Mist, nuanta ce transmite o nota subtila de lux. Prin urmare ambele porturi USB-C Thunderbolt 3 ofera si suporta o incarcare rapida, si totodata suporta pana la 2 ecrane 4K UHD externe cu scopul de a extinde spatiul de lucru si pana la 40G bps pentru un transfer de date ultra-rapid.

In cazul celor doua modele ZenBook 13 si ZenBook 14 sunt dotate cu ecrane NanoEdge pe patru laturi, luminoase si clare, avand rame subtiri ce creeaza un raport ecran/corp de 90% pentru o experienta de vizualizare mult mai captivanta. O alta chestiune importanta de spus este faptul ca atat ZenBook 13, ZenBook 14, cat si ZenBook 14 (UM425) suporta o noua functie USB-C Easy Charge, astfel incat sa le permita sa fie incarcate in mod convenabil de la o gama foarte larga de incarcatoare standard USB-C 3.

Mai exact se poate bucura si de o incarcare ultra-rapida avand la indemana orice incarcator certificat USB-C Power Delivery. Ceea ce le poate da un aer unic acestor noi modele de la ASUS este faptul ca balamaua ErgoLift poate inclina in mod automat tastatura la unghiul optim pentru tastare, in momentul in care capacul este deschis.

Asadar aceasta actiune creeaza un anumit spatiu sub laptop ceea ce permite un flux de aer suplimentar. Preturile pentru noile ZenBook 13 si ZenBook 14 pornesc pentru piata romaneasca de la 4949 lei avand taxele incluse, iar pretul pentru ZenBook 14 (UM425) va porni de la 4099 lei cu taxele incluse si va fi disponibil pe piata din Romania din luna septembrie.

s-ar putea sa-ti placa