Acasa Tehnologie Are Siri un nou inamic? Afla ce este Cortana!

Are Siri un nou inamic? Afla ce este Cortana!

by Dragos Schiopu

In data de 2 aprilie, compania americana Microsoft a lansat noul sistem de operare pentru terminalele mobile – Windows Phone 8.1. Microsoft a adus multe noutati, precum si posibilitatea de a utiliza 3 coloane de tile-uri in meniul principal, wallpaper-uri pentru homescreen, teme pentru LockScreen, dar si un Action Center. Pe langa aceste upgrade-uri, compania din Redmond Washington a adus si un nou competitor pentru Siri (asistentul vocal al celor de la Apple), dar si pentru Google Now, care recent a aparut si pe browserul Chrome (pentru detalii intrati aici). Acest asistent a primit numele de Cortana.

Windows-Phone-8.1-Blue-Concepts1

Cortana reprezinta o combinatie dintre Siri si Google Now, preia functii de la ambele sisteme pentru a oferi un intreg care ar trebui sa fie mai bun decat ambele la un loc. Asistentul este deocamdata disponibil in versiune beta, asa cum a fost si Siri, insa probabil in vreo 2 ani de zile va fi capabil sa ofere o functionalitate decenta.

maxresdefault

Personal, cred ca acest asistent va fi de un real succes doar atunci cand va aparea varianta finala, deocamdata stagiul beta fiind inca activ.

Pentru a vedea cum functioneaza Cortana, puteti viziona video-ul de mai jos:

s-ar putea sa-ti placa