Acasa Computere Noul update al Google Chrome va aduce Google Now pe Windows si Mac!

Noul update al Google Chrome va aduce Google Now pe Windows si Mac!

by Dragos Schiopu

Mai intai a aparut Siri – cunoscutul asistent al celor de la Apple. Apoi Google au facut si ei, in urma cu ceva timp, un pas inainte aducand pe piata Google Now, asistentul virtual care este disponibil in sistemul Android.

La ce este bun Google Now?

Imaginati-va ca sunteti in trafic si trebuie sa cautati o locatie pe smartphone-ul dumneavoastra cu Android, dar nu puteti folosi telefonul. Rostind “OK, Google” asistentul Google Now devine atent la indicatiile dumneavoastra si actioneaza dupa cum ii spuneti. Daca il intrebati cat timp mai este pana ajungeti la destinatia dorita, acesta va va raspunde, daca il intrebati cum va fi vremea in orasul respectiv, acesta va va raspunde de asemenea .

SONY DSC

Ei bine, toate acestea vor fi disponibile si in variantele pentru Windows sau Mac a Google Chrome. Noul update al lui Chrome va fi disponibil treptat in toata lumea, incepandu-se, bineinteles, cu Statele Unite ale Americii. Anuntul a fost publicat in urma cu cateva zile pe Twitter-ul oficial al companiei din California.

chrome-devine-mai-destept-browserul-primeste-google-now_1

Incepand cu anul trecut, Google Now ofera si carduri. Aceste carduri nu sunt altceva decat niste notificari fie despre vreme in orasele setate, fie despre echipele preferate de fotbal, baschet, hochei etc. fie despre trafic. De asemenea, aceste carduri vor fi si ele disponibile in Chrome.

chrome-devine-mai-destept-browserul-primeste-google-now_size1

Anumiti oameni au contestat deja acest update pe retelele de socializare, insa Google a afirmat ca nu este neaparat necesar ca utilizatorii sa foloseasca asistentul. Acesta va putea fi dezactivat foarte usor din setarile browserului.

In opinia mea aceasta schimbare este una in bine a celor de Google deoarece asistentul va fi foarte folositor atunci cand vei avea nevoie sa cauti pe motorul de cautare www.google.com si esti in pana de timp sau anumite componente hardware ale calculatorului (mouse, tastatura) s-au stricat.

Puteti vedea mai jos un video in puteti observa cat de util este Google Now pe telefoanele cu Android:

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.