Acasa Electrocasnice Review: Aspirator filtrare apa Samsung SD 7420

Review: Aspirator filtrare apa Samsung SD 7420

by Dragos Schiopu

In urma cu multi ani, am avut parte de o demonstratie a unui aspirator cu apa si am ramas foarte incantat de tehnologia de curatare cu ajutorul apei. Era vorba de un Rainbow care m-a impresionat foarte mult, singura problema la acel aspirator fiind pretul, care incepe undeva de pe la 1000 de euro si ajunge pe la 2000 sau ceva de genul. Oricum, pretul este enorm, chiar si pentru cineva care isi permite cele mai scumpe gadgeturi de pe piata.

De atunci, am cautat mereu alternative. Vreo 3-4 ani am avut un aspirator pe apa fabricat undeva prin Germania, un no name care se oprea atunci cand iti era lumea mai draga (un fel de masura de protectie care-l oprea atunci cand trebuia sa traga prea tare, sau ceva de genul aceasta).

La un moment dat, am decis ca trebuie cumparat un aspirator mai ca lumea si bineinteles tot un model care se bazeaza pe filtrare cu ajutorul apei. Am ales desigur Samsung, pentru ca stiu ca are produse de calitate, dar si datorita faptului ca nu exista prea multe optiuni pe piata bazate pe sistemul de filtrare cu ajutorul apei. Puteti vedea aspiratorul aici.

Sistemul de filtrare Aqua Ciclone este un sistem excelent de filtrare bazat pe 5 camere de filtrare: una principala in care se aduna cea mai mare parte a murdariei si inca 4 camere pentru o a doua filtrare, mai fina, pentru praf si alte particule foarte fine. Daca dai cu aspiratorul intr-o singura camera, vei observa cum apa din cele 4 camere de filtrare secundare ramane curata, semn ca prima camera de filtrare isi face treaba excelent.

samsung_cyclone

La capatul sistemului de filtrare cu apa, aspiratorul are si un filtru HEPA in componenta, dar pana acum (si deja il folosesc de mai bine de 6 luni) nu a ajuns prea multa mizerie la filtru, cele 5 camere facandu-si treaba exemplar. Despre filtrul HEPA va mai pot spune ca se poate reutiliza, necesitand doar o spalare usoara la robinet.

Este un aspirator pe care chiar il recomand, poate fi gasit la pretul de 589.99 lei pe emag.ro, dar l-am zarit si prin anumite supermarketuri la un pret putin mai scump.

Daca doriti sa alegeti unul din modelele clasice, va recomandam un articol mai vechi, scris de o colega de la DigiPedia, despre cum sa alegi un aspirator.

Banuiesc ca doriti si cateva poze cu aspiratorul, le gasiti mai jos:

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

alex 07-02-2018 - 22:06

buna ziua. Am avut si eu 3 bucati din acest model. Motorul se arde dupa max 2 ani
Stiti cumva de unde as mai putea cumpara (aspirator, sau motor). Sau stiti un alt model de aspirator la fel de bun?
Multumesc

Comentariile sunt inchise.