Acasa Electrocasnice Necesitatea unui aparat de aer conditionat pe timp de vara?

Necesitatea unui aparat de aer conditionat pe timp de vara?

by Dragos Schiopu
pozitionarea corecta a aparatului

Nu-mi spune ca niciodata nu ai avut tendinta sa strigi in gura mare ca  te sufoci de caldura chiar si in casa. Stiu poate ca nu ai strigat in gura mare, dar cu siguranta gandul tau a fugit de zor la un aparat de aer conditionat. Si nu-mi spune ca l-ai folosi doar pe timp de vara, caci stii si tu ca nici iarna nu-i de neglijat, iar el, aerul conditionat te poate ajuta indiferent de anotimp.

Cat de util poate fi un aparat de aer conditionat pe timp de vara?

Caldura asta din ultimele zile ne-a cam molesit pe toti. Ce-i drept ne doream vara ca prea ne saturasem de atata ploaie, numai ca nimeni nu si-a dorit temperaturi atat de ridicate. Pana la urma tot raul spre bine.

Am tot auzit in ultima perioada oameni care se tot plang ca un aparat de aer conditionat pe cat este de util pe atat este de daunator pentru sanatatea lor. Oameni buni, in primul si in primul rand as vrea sa lamuresc cateva aspecte legate de aceasta afirmatie a unora.

Aparatul de aer conditionat poate fi daunator numai in cazul in care nu este utilizat corespunzator, nu este pozitionat corespunzator si mai cu seama nu se poate adapta pe nevoile voastre.

Pozitionarea corecta a aparatului de aer conditionat – stiu ca asta pentru unii pare o prostie, dar nu este deloc asa. Am auzit destule persoane care tot protestau ca au racit din cauza aparatului de aer conditionat. Da este adevarat poti raci din cauza lui, daca si numai daca nu alegi locul perfect pentru el, ca doar nu o sa-l fixezi exact deasupra zonei unde tu de asezi sa te odihnesti.

pozitionarea corecta a aparatului

pozitionarea aparatului de aer conditionat

Cel mai potrivit ar fi sa iti lasi deoparte orgoliul si sa asculti parerile celorlalti, care s-au confruntat deja cu asta. Si da, indicat ar fi sa pozitionezi aparatul de aer departe de locul in care dormi, iar un loc potrivit ar fi pe hol sau intr-o camera alaturata dormitorului tau.

Utilizarea corecta a aparatului de aer conditionat – nu stiu daca stiati sau poate ca ati omis, dar in momentul in care folositi aparatul de aer conditionat trebuie sa aveti toate geamurile si usa inchisa, asta in cazul in care vreti sa racoriti o singura camera. Pentru a racori mai multe spatii din incapere acest lucru este posibil daca lasati usile deschise, dar bineinteles racoarea o veti simti mult mai greu, in functie de puterea si randamentul aparatului de aer conditionat.

utilizarea aparatului de aer

utilizarea aparatului de aer conditionat

De asemenea mai trebuie avut in vedere si faptul ca poti pozitiona fluxul de aer rece al aparatului, il poti lasa catre partea sanga sau dreapta, in sus sau in jos si bineinteles il poti lasa sa functioneze circular pentru a racori mult mai rapid spatiul.

Mai mult decat atat pentru avea parte de o incapere cat mai racoroasa intr-un timp cat mai redus puteti seta aparatul la o temperatura mult scazuta si o viteza ridicata numai cu simpla conditie de a parasi incaperea in timp ce se raceste.

Cu alte cuvinte oricat de simple si de usoare ar parea toate aceste elemente, daca nu sunt intrunite este posibil ca aparatul de aer conditionat sa-ti fie mai mult un chin si un cosmar, decat sa-ti satisfaca necesitatile pe timp de vara.

aparate de aer conditionat diverse forme si marimi

aparate de aer conditionat

Bineinteles ca la aceste elemente se mai adauga si tipul, puterea sau capacitatea aparatului de aer conditionat pentru o climatizare adecvata. Dar despre toate aceste lucruri va voi spune intr-un articol viitor in care voi aminti cele mai bune, importante si de calitate aparate de aer conditionat.

s-ar putea sa-ti placa