Acasa Telefoane Este posibil un smartphone de 4 $?

Este posibil un smartphone de 4 $?

by Dragos Schiopu

India este pe departe de a fi o tara dezvoltata, asta in privinte ca economia si societatea, in sine. Pe plan industrial, acest sector este dezvoltat datorita industriei siderurgice, a industriei grele. Pe langa acestea, India are dezvoltata si latura tehnologica, deoarece exista fabrici in care sunt executate produse ca cele de inalta tehnologie. Si pentru ca tot vorbim de tehnologie, trebuie sa va dau o stire care face senzatie pe internet si anume lansarea smartphone-ului care nu costa mai mult de 4 dolari.

India este o tara dezvoltata si pe acest sector al tehnologiei si locuitorii ei folosesc foarte mult telefoanele inteligente si iata ca un producator s-a gandit sa aduca acest smartphone pe piata la un pret de nimic, daca stam sa ne gandim la costul real si deloc redus al unui terminal cu functii diverse, produs de un brand arhicunoscut. Chiar in luna aprilie a acestui an, o companie indiana ce poarta numele de Ringing Bells s-a gandit sa produca un telefon cu costuri reduse, folosind piese de la un model de smarphone 4G si de la unul 3G, noul model purtand numele de Freedom 251. Pretul acestuia a scazut considerabil la doar nici 4 dolari bucata. Piata smartphone-urilor de buget redus in India este destul de extinsa si desi salariul mediu pe cap de locuitor nu este foarte mare, in acest an tara vrea sa ii depaseasca pe americani la achizitionarea de smartphone-uri. La acest moment, piata este deja dominata de cativa producatori ca Samsung, Intex si Micromax. Folosind fabrici producatoare din China, companii ca Intex isi creaza propriile replici ale brandurilor cunoscute HTC One, iphone, Samsung Galaxys.

Freedom smartphone

Pana acum nimeni nu s-a gandit sa fabrice un model de smartphone la un cost atat de redus. Ideea celor de la Ringing Bells a facut inconjurul lumii si deja au existat si niste pre-comenzi care, se pare, au fost anulate si asta din pricina numarului mare de smartphone-uri comandate in luna in care a si fost lansata vestea despre Freedom 251. Cu o conexiune stabila 3G, acest telefon beneficiaza de un hardware si software asemanator cu cel al unui iPhone, doar ca aceste doua aspecte au fost copiate doar; nicidecum nu se compara cu marele producator Apple. Are un procesor Quad Core de 1.3 Ghz, 1 GB RAM si memorie externa de 8 GB. Daca vorbim de camera foto, nu este una performanta, avand doar 3.2 Mpx, cat despre sunetul redat cand asculti muzica… Se pare ca acest aspect este unul din multele minusuri ale acestui brand. Dupa ce unii s-au convins de Fredom 251, evident ca au aparut si parerile celor nemultumiti si se pare ca compania Ringing Bells refuza sa mai raspunda la telefon sau la email-uri. Ramane de vazut ce se va intampla pe viitor cu acest brand de smartphone foarte, foarte ieftin.

s-ar putea sa-ti placa