Acasa Electrocasnice Cum alegi masina de spalat rufe potrivita pentru nevoile tale?

Cum alegi masina de spalat rufe potrivita pentru nevoile tale?

by Dragos Schiopu
masina de spalat rufe performanta

Cunoastem cu totii acel sentiment cand vine vorba de spalarea hainelor. Ne gandim cu groaza de fiecare data ca nu putem avea parte de confortul pe care ne dorim (in cazul in care masina de spalat este una zgomotoasa) atunci cand suntem nevoiti sa ne spalam rufele.

Nu este nimic de ras, ba de plans in acele momente in care masina de spalat rufe se strica exact atunci cand nu te astepti. Si culea acest lucru se poate intampla exact in acel moment cand stai prost cu banii. Dar pentru a prevenii orice tip de pierdere ar fi mult mai potrivit sa iti iei masuri de precautie inca din timpul achizitionarii unui asemenea produs.

Mai intai de toate ai nevoie sa-ti stabilesti un buget, ca mai apoi locul unde vrei sa o adopostesti si bineinteles nu trebuie sa uiti nici de nevoile tale. Daca ai parte de un buget destul de generos nu trebuie sa te plangi sau sa cauti prea mult timp ceea ce iti doresti, intrucat vei avea parte de cele mai bune produse, cu cele mai performante sisteme si functii.

Problema insa apare atunci cand bugetul tau este redus si nu prea sti ce este bine sa aleg, ce masina de spalat rufe ar fi potrivita in locuinta ta si ce facilitati iti poate oferi. De foarte multe ori oamenii nu au foarte multe pretentii atunci cand au bugetul redus, dar cu putina rabdare si indemanare pentru a cauta informatii puteti gasi produse chiar foarte bune.

In alta ordine de idei atunci cand vreti sa va  achizitionati o masina de spalat rufe trebuie sa fiti atenti la urmatoarele detalii:

  • consumul energetic;
  • consumul de apa;
  • zgomotul produs;
  • eficienta din timpul spalarii;
  • protejarea hainelor;

Consumul energetic –  cu cat masina de spalat apartine unei clase superioare energetice (spre exemplu: clasa A, A+), cu atat factura la electricitate este mult mai mica. Acest lucru poate fi un impediment mai ales daca ne gandim ca mai sunt familii ce nu isi pot permite mare lucru, iar un consum ridicat nu este tocmai o chestiune indicata.

masina de spalat rufe performanta

tipuri de masini de spalat rupe

Consumul de apa – acesta se face in functie de capacitatea pe care o poate avea o masina de spalat rufe. Trebuie sa avem in vedere ca multe dintre masinile de spalat rufe au dierite consumuri ce nu tin cont de greutatea pe care o suporta la spalat, ci tin cont de dimensiunile masinii de spalat. Trebuie sa aveti in vedere si acest aspect atunci cand sunteti pregatiti sa achizitionati o masina de spalat rufe.

Zgomotul produs – nimanui nu ii face placere sa fie supus sa asculte diverse zgomote pe care le produce masina de spalat. Cu atat mai mult daca aceasta este foarte zgomotoasa sau mai rau de atat este utilizata in timpul in care tu chiar ai vrea sa te relaxezi/odihnesti.

Eficienta din timpul spalarii – sunt la mare cautare acele masini de spalat ce au diverse functii, in special pentru acele tesaturi delicate, ce nu suporta anumite agresiuni. Bineinteles ca foarte multi dintre cumparatori se indreapta mai mult catre acele masini de spalat rufe ce pot utiliza apa rece in timpul spalarii. Si asta datorita costului pe care il mai pot reduce la factura de electricitate.

Protejarea hainelor – o masina de spalat rufe bunicica intotdeuna iti va proteja hainele nu le va deteriora nici la prima spalare, dar nici la cea de-a ”n” spalare si asta pentru ca tehnologia a avansat, iar functiile si sistemele incluse impiedica acest lucru.

In momentul in care veti ajunge la un magazin de electrocasnice o sa gasiti personal calificat care sa va raspunda la orice tip de intrebare si nelamurire pe care o aveti. Cat despre achizitia unei masini de spalat ar fi bine sa consultati in primul rand mai multe magazine, cat si mai multe tipuri si modele de masini de spalat.

s-ar putea sa-ti placa