Acasa Electrocasnice Ce televizor ar fi potrivit sa cumpar?

Ce televizor ar fi potrivit sa cumpar?

by Dragos Schiopu

Alegerea unui televizor poate parea uneori dificila cand vedem zeci de modele, mai ales la Samsung care au acelasi model cu diferite preturi. De fapt, au ele mici diferente, dar este uneori dificil mai ales ca magazinele nu ofera mereu detalii complete. Pentru a alege cea mai buna optiune, am facut o lista cu cele mai bune oferte, in functie de pret, pentru a alege optim.

Televizor

Piata este plina de oferte pentru televizoare si avem de unde alege. Dar sunt atat e multe incat asta poate lua ceva timp. Am decis sa scriu un articol care sa va simplifice munca si am ales cele mai bune oferte in functie de pret si de marimea display-ului. Am fost atent si la review-ul facut de cei ce au mai cumparat astfel de televizoare. Sper ca lista de mai jos sa fie optima pentru oricine.

HORIZON – 48cm HD & 500 lei

Horizon 19HL610H este o alegere ideala daca vreti ceva micuti si ieftin. Poate un televizor la bucatarie sau intr-un dormitor care sa isi faca bine treaba fara sa ocupe prea mult spatiu. Este destul de mic, avand diagonala de 48 cm deci nu poate fi un televizor pentru sufragerie. Acesta vine cu o rezolutie HD, adica exact cat trebuie pentru 48 de centimetrii.

Blaupunkt – 58cm HD & 650 lei

Blaupunkt 23W207 este un model ieftin si bun. O diagonala mai mare fata de ce ofera ceilalti producator, dar in acelasi timp un pret mic. Televizorul are o diagonala de 58 cm si rezolutie HD. Nu este prea mare, dar pretul este corect pentru ceea ce ofera. Chiar daca firma nu este prea cunoscuta, review-urile sunt foarte bune.

Samsung – 54cm FHD & 800 de lei

Sunt si televizoare mai ieftine, cam pe la 700 de lei dar pentru 100 de lei in plus aveti un televizor mult mai bun. Samsung 22H5000 este un televizor Full HD cu o calitate foarte buna a imaginii si un finisaj de top. Este mai scump, dar un televizor nu il schimbam din an in an. Totusi, diagonala lui este destul de mica.

Samsung – 61 cm HD & 800 de lei

Am decis sa includ si categoria cu televizoarele de 61cm si am ajuns la acest Samsung. Este cea mai buna optiune pentru o astfel de diagonala. Imagine buna, constructie de calitate si fiabilitate. Nu stiu daca ar fi o investitie serioasa fata de un Blaupunkt 23W207, avand in vedere diferenta de 3cm si pretul de 150 de lei mai mare, dar daca vreti ceva cu aceasta diagonala Samsung 24H4003 este perfect.

HORIZON – 71cm HD & 850 de lei

Horizon 28HL710H este o alegere buna pentru 71 de cm. La acelasi pret LG, de exemplu, ofera televizor de 61 cm sau alte firme cu un nume mai mare nu au oferte atat de bune. Poate nu e Horizont o firma de renume, dar produsele lor sunt foarte bune. In font, soluatia oferita de ei vine la un pret mai mult decat decent.

HORIZON – 81cm HD & 900 de lei

Horizon vine din nou cu un televizor excelent pret/calitate. Acesta are o diagonala de 81cm si un pret mic. De altfel, acest televizor se afla si in topul vanzarilor de la Emag. Sa nu va asteptati sa se vada ca un Samsung de 1500 de lei si FHD. Este un televizor cu o diagonala mare si ecran HD! Calitatea imaginii nu este perfecta, dar la 900 de lei sa ai un televizor cu o astfel de diagonala este un plus. Spun asta pentru ca trebuie sa raportam produsul la pretul lui. Deci, inca o data spun, pentru 900 de lei Horizon ofera un televizor foarte bun pentru o diagonala sa.

Samsung – 80cm HD & 1000 de lei

Diferenta nu este mare, dar pentru 100 de lei in plus se poate achizitiona un televizor Samsung. Diagonala lui este de 80 de cm dar are o rezolutie tot HD la fel ca Horizon. Asta nu va genera o calitate mai mare a imaginii, pentru ca este un produs mid range, iar Samsung nu exceleaza aici tocmai pentru a-si arata valoarea in categoria high end. Insa, Samsung este cunoscut pentru produse de calitate. Atat Horizon cat si acest Samsung sunt doua dintre cele mai bune alegeri ce tine mai multe de gustul fiecaruia.

Samsung – 80cm FHD SmartTV & 1600 de lei

Un televizor smart la un pret destul de mare, dar pentru ceva bun platim mai mult. Ofera o functionalitate complexa, ceea ce este bine pentru ca vorbim de un SmartTV. Rezolutia FHD genereaza o imagine foarte buna. Si diagonala este destul de mare, 80 de cm.

LG – 106/109cm FHD & 1700/1800 de lei

Pentru cei ce vor un televizor mare, LG ofera exact ceea ce trebuie. Nu este smart TV, dar este mare si Full HD. Mai exact exista un model de 106 cm la un pret de 1700 de lei si unul de 109 cm la 1800 de lei. Insa, la aceasta suma se poate obtine ceva mai buna daca dorim si optiunea Smart TV. Nu stiu daca va place un meniul celor de la Horizon, dar modelul 42HL757 ofera o diagonala de 107 cm FHD, dar este si SmartTV.

Samsung – 109cm FHD SmartTV & 2300 de lei

Cam scump, dar poate va place un SmartTV de la Samsung. Ofera multe optiuni si are si un ecran mare de 109 cm Full HD. Este un televizor foarte bun, dar pretul il face o alegere dificila, mai ales ca sunt alternative mult mai ieftine. Da, imaginea este buna, dar diferenta dintre acesta si Horizon 42HL757 este cam mare.

Concluzii

Daca va doriti un televizor, atunci ar trebui sa va ganditi foarte bine daca vreti o imagine foarte clara si daca este smartTV sau nu. Pentru o imagine foarte clara este recomandat un televizor FullHD. Pentru cei mai putini pretentiosi Horizon ofera niste televizoare foarte bune. Nu pot sa includ toate modelele, iar preferintele voastre ar putea fi diferite. Puteti vedea intreaga gama de produse accesand acest link.

s-ar putea sa-ti placa