Acasa Electrocasnice CarIonizer, produsul care schimba calitatea aerului din masina ta

CarIonizer, produsul care schimba calitatea aerului din masina ta

by Dragos Schiopu

Despre ionizatoare am auzit mereu de bine, tot zic de ani de zile ca o sa cumpar unul pentru acasa, dar nu stiu de ce am tot amanat, chiar si din Japonia am vrut sa iau, doar ca erau pe 110 volti. Asadar, atunci cand s-a ivit ocazia sa testez unul pentru masina, nu m-am dat deloc in laturi de a ma juca cu un gadget atat de simplu si de util in viata fiecaruia. Mai mult chiar, asta m-a facut sa ma intreb de ce oare masinile nu vin dotate din fabrica cu asa ceva in sistemul de purificare al aerului.

Dupa cum puteti vedea si in pozele de mai jos, este o chestie mica, ce se introduce in bricheta de la masina si, atata vreme cat bricheta este alimentata, acesta va functiona si va elimina mirosurile neplacute din masina, fumul de tigara si va imbunatati substantial calitatea aerului. De fapt, un ionizator nu face altceva decat sa produca ozon prin ionizarea aerului.

Daca vreti sa stiti ce se intampla de fapt din punct de vedere fizic intr-un astfel de aparat, nu trebuie decat sa va imaginati un mic fulger sau o scanteie electrica. In natura, traznetele fac acest proces de ionizare in mod natural. De asemenea, daca aveti o bricheta electrica sau dotata cu cuart (se foloseste de obicei pentru a aprinde aragazele pe gaz), acea bricheta este de fapt un ionizator; daca o tineti in apropierea nasului si generati multe scantei, veti vedea ca aerul respectiv este mai „tare”, asemanator celui de la munte, unde cantitatea de ozon din aer este mai mare.

Car Ionizer 1

Revenind la ionizatorul nostru auto, acesta :

 • Elimina bacteriile si virusii
 • Elimina mirosurile neplacute
 • Descompune fumul
 • Atenueaza raul de miscare
 • Purifica si reimprospateaza aerul

In cazul masinii in care l-am testat, destul de noua (1 an vechime), nu prea a avut ce sa elimine, mai ales ca eu nu fumez, iar masina e indeajuns de noua ca sa nu aiba niciun fel de mirosuri neplacute. Chiar si asa, s-a simtit o imbunatatire a calitatii aerului atunci cand am testat mica jucarie, dar din cate am inteles, o diferenta majora se vede in cazul unei masini in care proprietarii obisnuiesc sa fumeze. De asemenea, priza mea de la masina nu functioneaza atunci cand e motorul oprit, deci nu a fost posibil sa vad cum „arata” aerul dupa o noapte de functionare. Ma gandesc insa sa iau in casa micul ionizator si cumva sa il las sa functioneze cateva zile in camera mea, sa vad ce se intampla. Imi asum de pe acum faptul ca nu e proiectat pentru un volum de aer de cateva ori mai mare decat cel din interiorul masinii.

Avand in vedere ca stiu exact cum functioneaza si care sunt beneficiile aduse de un ionizator, nu am nevoie de dovezi palpabile ca acesta isi face cu brio treaba. Nu face „vindecari miraculoase” si nici nu tine loc de parfum in masina. Doar iti ofera un aer mai curat si mai de calitate, asemenea celui pentru care stai de multe ori, ore in sir in trafic pe Valea Prahovei, in incercarea de a ajunge la munte.

Daca doriti sa achizitionati un asemenea CarIonizer, o puteti face pe arceda.ro la pretul de 100 de lei. Vine ambalat intr-o cutie foarte draguta si care o sa va placa, de asemenea.

Date tehnice CarIonizer

 • Voltaj: 12 V / DC
 • Putere: < 0,8 W
 • Concentratie ioni negativi: 3800000 pcs / cm
 • Concentratie ozon: 3 mg/h
 • Temperatura de functionare: -10OC si 40OC
 • Temperatura de depozitare: – 10OC si 60OC
 • Greutate neta: 30 g

Poze CarIonizer:

s-ar putea sa-ti placa