Acasa Tehnologie Allview P5 Quad lansat azi la Mobile World Congress Barcelona

Allview P5 Quad lansat azi la Mobile World Congress Barcelona

by Dragos Schiopu

Allview P5 Quad este cel mai performant smartphone pe care compania din Brasov l-a creat pana acum. Dupa cum spune si numele, atuul telefonului este procesorul care este unul quad core.

Procesorul telefonului ruleaza la 1,2 Ghz avand nuclee Cortex A7 ( ceea ce inseamna ca autonimia telefonului este destul de ridicata ) si este ajutat de GPU-ul PowerVR SGX 544, ceea ce face ca aplicatiile si jocurile sa se miste foarte bine. Paginile web sau videoclipurile se vor incarca si ele foarte repede, deoarece telefonul beneficiaza de tehnologia 3G HSDPA+ de 21.4 Mbps si HSUPA 5,7 Mbps. De asemenea telefonul are si 1 GB RAM si permite rularea simultana a mai multor aplicatii.

Poza-Principala_01

Acest smartphone nu impresioneaza doar prin puterea de procesare de care dispune, ci si de camera de 8 MP care poate filma la Full HD in 30fps. Display-ul este unul foarte generos, avand 4,5 inci cu tehnologia IPS LCD si o rezolutie de 960 X 540 si 240 dpi.

Telefonul ruleaza Android 4.1 Jelly Bean si dispune de o baterie Li-Polimer de 2100 mAh. Conform producatorului, telefonul nu trebuie incarcat zilnic deoarece are o autonomie ridicata de pana la 230 de ore in stand-by si de 300 de minute in 3G si 400 minute in 2G. Cert este ca nucleele Cortex A7 asigura o autonomie ridicata, deoarece procesoarele ce dispun de aceste nuclee sunt realizate pentru eficienta energetica si mai putin pentru performanta.

Dar acest telefon este un best-buy, deoarece costa doar 1100 lei si este perfect pentru muzica, avand amplificator audio Yamaha, dar necesita si cumpararea unui card de memorie extern, deoarece telefonul dispune doar de 2 GB disponibili.

Telefonul a fost lansat azi la Mobile World Congres #mwc2013.

s-ar putea sa-ti placa