Acasa Tehnologie Spuneti adio cardurilor bancare!

Spuneti adio cardurilor bancare!

by Dragos Schiopu

Viitorul suna din ce in ce mai SF. Practic, smartphone-urile tind sa faca din ce in ce mai multe lucruri sau sa capete noi atributii printre care si rolul de card de credit. Cum suna asta?

logoVisapayWave

Visa este cea mai mare companie in plati electronice, iar Samsung este liderul incontestabil pe piata smartphone-urilor. Aceste doua mari companii pregatesc ceva nou, plata facturilor cu ajutorul telefonului mobil si eliminarea utilizarii cardului bancar. Aceasta noua functie va deveni un standard pentru telefoanele Samsung ( adica nu va veni doar pentru telefoanele de top, ci pentru toate telefoanele care vor fi lansate de Samsung).

Utilizarea telefonului pe post de card se va realiza prin aplicatia PayWave dezvoltata de VIsa, iar plata se va realiza cu un cititor prin simpla apropiere a telefonului ( nu se stie daca se va introduce codul PIN sau daca trebuie doar apropiat telefonul).

7690771756_bb6ea289e7_z

Desigur, siguranta este pe primul plan, iar cele doua companii lucreaza si la o metoda de accesare a informatiei intr-un mediu sigur, astfel incat informatiile sa nu poata sa fie furate. Aceasta noua tehnologie a fost anuntata la Mobile World Congres #mwc2013.

In viitorul apropiat, probabil toti producatorii vor adopta aceasta tehnologie, sau macar o parte din ei.

s-ar putea sa-ti placa