Acasa Electrocasnice 10 sfaturi pentru a economisi timp când speli rufe

10 sfaturi pentru a economisi timp când speli rufe

by Dragos Schiopu

Treburile casnice sunt adesea destul de antipatice pentru toată lumea și, fără îndoială, spălatul hainelor este una dintre cele mai rele dintre toate.

Dacă se întâmplă să fii una dintre persoanele căreia nu îi place să spele și să usuce hainele, atunci cu siguranță vei vrea o serie de sfaturi pentru a reduce timpul necesar acestei activități? Iată așadar o listă de 10 sfaturi pentru a economisi timp cu spălarea hainelor.

1. Sortare simplă

Coșuri pentru rufe. Dacă ai la dispoziție mai mult spațiu, de ce să nu ai un coș de rufe pentru haine albe și unul pentru haine întunecate. Nu numai că eviți întreaga dezamăgire atunci când vei scoate din mașina de spălat cămașa albă pătată cu roșu de la o rochie, dar scapi și de nevoia de a-ți separa hainele în diferite grămezi atunci când ajungi de fapt să le speli. Treaba devine mult mai uşoară.

2. Pre-curăță înainte de a fi prea târziu

Da, poate adăuga un minut sau două, dar curățarea petelor de îndată ce are loc poate economisi timp pe termen lung. Tratează aceste pete, în special pe cele care bănuiești că vor fi încăpățânate, înainte de a băga hainele în mașina de spălat și vei economisi timp mai târziu.

3. Curăță mașina de spălat

Vorbind de economisirea timpului pe termen lung, te-ai gândit vreodată să îți cureți mașina de spălat? Nu este bine să arunci o grămadă de haine murdare într-o mașină și mai murdară! Fiecare producător îți recomandă să îți cureți în mod regulat mașina de spălat, astfel încât ea să revină la potențialul complet de curățare! În timp ce unele mașini de spălat au programe speciale de auto-curățare, pentru celelalte este îndeajuns să derulezi un ciclu de spălare fără haine, punând în mașina de spălat o soluție specială sau doar puțin oțet sau zeamă de lămâie.

4. Husă pentru ciorapi

Nici măcar cei mai organizați dintre noi nu pot pretinde că nu și-au pierdut niciodată o șosetă spălând rufe. Este ceva ce ni se întâmplă tuturor la un moment dat. Cu toate acestea, încearcă să pui șosetele într-o husă de rufe din plasă sau din material textil și să le pui așa în mașina de spălat. Din momentul în care vei face acest lucru, nu vei mai vedea șosete desperecheate.

5. Programarea spălării

Spală ce vrei, când vrei! Unele mașini de spălat din ziua de astăzi oferă o funcție de programare a spălării, astfel încât să poți încărca hainele înainte de a merge la culcare și să setezi ca spălarea să se termine exact la trezire! Deștept, nu?

6. Dimensiunea contează

Coșul acela de rufe se revarsă puțin? Găsește o mașină de spălat în care să poți arunca toate cele 10 kg de haine din coș, pentru a nu fi nevoie de 2-3 spălări.

7. Dozator de detergent

Există mașini de spălat care detectează automat greutatea încărcăturii de haine și determină cantitatea adecvată de detergent care trebuie distribuit. Doar umple o dată compartimentele de detergent și de balsam și lasă mașina de spălat să-și facă treaba! Economisești timp, bani, energie și mizerie.

8. Spălare rapidă

Vrei să eviți acea situație oribilă pe care o întâlnești atunci când vrei să porți ținuta preferată la un eveniment, doar pentru a-ți da seama cu câteva ore înainte că trebuie spălată? Unele mașini de spălat oferă programe prin care poți spăla până la 12 kg de haine în doar 28 de minute.

9. Împachetează rapid

Fă-ți o favoare și nu arunca hainele proaspăt spălate într-un coș de rufe pentru a scoate din nou hainele și a le împacheta mai târziu. Împachetează-le direct în coș, ceea ce va fi mai simplu și mai rapid.

10. Agață-le imediat

În mod similar, prin agățarea hainelor direct pe umerașe pe măsură ce acestea ies din mașină de spălat / uscător, poți ajuta la reducerea ridurilor și a cutelor. Adio ore de călcat, așadar vei avea mai mult timp liber.

s-ar putea sa-ti placa