Acasa Portabile Review: Casti earbuds Panasonic RZ-S300W

Review: Casti earbuds Panasonic RZ-S300W

by Dragos Schiopu

M-am jucat zilele trecute cu o pereche de casti wireless de la Panasonic, si inainte de a incepe sa va povestesc despre experienta mea cu ele, vreau sa povestesc despre o chestie simpla care din neatentie mi-a dat mari batai de cap.

Atat in manual cat si prin reviewuri-le de pe net spune ca pentru a le face paring trebuie sa ti apasat timp de 7 secunde pe senzorul tactil de pe una din casti. Ceea ce nu spune insa aproape nimeni este ca treubie sa faci asta imediat ce le-ai scos din cutia lor de incarcare. Eu le-am scos, m-am uitat la ele, am apasat pe diverse butoane si pe urma inebuneste ca nu reuseam sa le trec in modul pairing pentru a ma putea conecta cu telefonul sau laptopul la ele. Am descarcat si aplicatia lor pe telefon dupa care am inceput sa caut pe net si sa ma uit la altii cum se pot trece in modul pairing pentru a le conecta la deviceurile mele.

Intr-un final m-am prins, si am facut asta de cateva ori sa ma asigur ca asa e, daca le pui la loc din cutie si primul lucru pe care il faci e sa ti apasat 7 secunde pe senzorul tactil, merge perfect si fara nici un fel de probleme.

Ce mi-a placut cel mai mult, e cutia in care acestea vin, la castile mele Samsung (cu fir) a venit la un momnet dat o cutiuta de plastic pentru casti la unul din telefoane si de atunci, desi am schimbat de cateva ori telefonul si castile, tot pastrez cutiuta pentru ca este foarte utila. In contextul asta, faptul ca vin cu o cutie, si faptul ca cutia respectiva mai e si un fel de baterie externa care le incarca e un mare plus.

Un alt mare plus e dat de calitatea sunetului, excelenta. Iar asta cred ca e unul din aspectele cele mai importante la o pereche de casti audio. Da, modelul S300W nu are anulare activa de zgomot dar are totusi o functie de noise reduction (reducere a zgomotului) in sensul in care ele izoleaza foarte bine urechea de exterior si se poate inchide microfonul astfel sa nu auzi zgomotele din exterior la fel de pronuntate ca atunci cand nu ai castile in urechi.

Autonomia iarasi foarte mare este un plus, bateria externa din suportul lor asigurandu-le o autonomie de pana la 25 de ore.

Aplicatia insa nu mi se pare ca aduce un mare plus de valoare castilor, are cateva functii basic si cumva mie mi se pare inutila, castile funtionand foate bine si fara ea. Aici tine probabil de fiecare dar eu deja am foarte multe aplicatii in telefon asa ca am inceput sa fiu mai atent cu ce aplicatii imi instalez si daca am cu adevarat nevoie de inca o aplicatie.

Earbuds Panasonic RS S300W: Pro si contra

PRO

  • Sunetul excelent, le si vedeam ca facand parte din setul meu de PS4
  • Faptul ca au autonomie mare
  • Incarcarea prin USB Type-C, tot mai multa lume trece la acest tip de mufe si am inceput sa cam renut la obiectele care au micro USB, pentru ca nu vreau sa mai car cu mine 100 de cabluri.

CONTRA

  • Aici tine de fiecare, dar mi-ar fi placut sa pot roti cercurile exterioare ele casti, faptul ca sunt zimtate ma duc la gandul ca se pot rotii, insa nu e un impediement extraordinar acest aspect.
  • Nu prea m-a incantat faptul ca tre sa apas cu dublu tap sau triplu tap, si sa mai tin minte si care e urechea care are anumite functii si care e care are celelalte functii, eu as fi pus pe cercurile alea 2-3 senzori si sa dau pe ele in sus si in jos ca si cum s-ar rotii pentru volum, indiferent de ureche lasant pause, next si restul pe butonul principal, cel existent.

Earbuds Panasonic RS S300W: Disponibilitate si pret

Se gasesc pe eMAG.ro la pretul de 465 lei (click pe link).

Galerie foto

s-ar putea sa-ti placa