Acasa Computere Windows 10 va fi gratuit pe Raspberry Pi 2

Windows 10 va fi gratuit pe Raspberry Pi 2

by Dragos Schiopu

Cei de la Microsoft se pare ca au adoptat o strategie tare interesanta de promovare a noului sistem de operare astfel incat sunt curios daca acesta va avea succes sau nu. Dupa ce Microsoft a uimit utilizatorii Windows cu oferirea gratuita a sistemului de operare Windows 10 ca un update pentru versiunile anterioare, acum acestia uimesc din nou oferind gratuit sistemul pentru un calculator care nu costa decat 35 de dolari.

Inainte insa a vorbi despre stirea in sine, cred ca sunteti curiosi in legatura cu calculatorul Raspberry Pi 2. Ei bine acesta este un calculator portabil dotat cu un procesor quad core ce ruleaza la o frecventa de 900 MHz si cu o memorie RAM de 1 GB. In ceea ce priveste porturile, Raspberry Pi 2 suporta patru conexiuni USB iar memoria interna se bazeaza pe un port pentru carduri microSD.

Initial, Raspberry Pi a fost un computer pe care nu puteai folosi decat sisteme de operare open source precum Linux. Acesta a fost conceput in mod special pentru ca utilizatorii sa poata dezvolta propriile aplicatii sau gadgeturi. Astfel un bun exemplu in acest caz este un tanar din SUA care a reusit sa realizeze un joc folosind doar acest calculator.

Micul calculator s-a bucurat de un mare succes in anii anteriori astfel incat cred ca prin aceasta miscare doresc sa treaca la un nivel superior, oferind posibilitatea utilizatorilor sa instaleze mult prea asteptatul sistem de operare Windows 10 in mod gratuit.

Astfel pot spune ca miscarea celor de la Microsoft este una destul de inteligenta deoarece ofera din nou un subiect care este dezbatut pe aproape toate site-urile si blogurile de IT, reusind astfel sa isi faca publicitate gratuita. De asemenea mai cred si faptul ca gestul acestora poate fi considerat si o mana de ajutor pe care Microsoft o ofera dezvoltatorilor platformei Raspberry Pi.

Daca sunteti curiosi cum arata acest mini computer, atunci va puteti face o idee cu ajutorul imaginii de mai jos:

Raspberry Pi

 

s-ar putea sa-ti placa