Acasa Tehnologie Ce este Google Fiber

Ce este Google Fiber

by Dragos Schiopu

Intr-un articol de pe blogul oficial Google, Google anunta lansarea serviciului Google Fiber in urmatoarele orase, din America: Atlanta, Charlotter, Nashville si Raleigh-Durham.

Momentan Google Fiber este disponibil doar in America, dar poate in viitorul apropiat s-ar putea extinde si in Europa. Preturile la pachetele Google Fiber sunt mari, aici ma refer pentru Romania. Nu cred ca si-ar permite cineva din Romania sa plateasca 578 lei pentru Internet si TV. Fac referire la pretul din America, bineinteles daca Google Fiber ar fi disponibil si in Romania va fi la un pret accesibil pentru toate buzunarele.

Ce este Google Fiber?

Google Fiber este un serviciu care ofera Cablu TV si Internet. Pachetul de televiziune ofera accesul la peste 150 de programe tv. Cautarea inteligenta permite cautarea programelor preferate si de a descoperi alte programe noi.

Internet super Rapid

Internetul de la Google Fiber este de 1000 mbps. Pe pagina Google Fiber puteti face un mic test cu viteza dumneavoastra de internet si cea oferita de Google Fiber. Testul se face pe descarcarea a 100 de fotografii, puteti compara timpul de descarcare a fiecarei viteze.

Network + Box

Prin modemul pus la dispozitie puteti accesa internetul prin fir sau prin Wi-Fi. Routerul este proiectat pentru cele mai noi standarde de conectare, 802.11a / b / g / n / ac.

Recorder Video

Google va pune la dispozitie un recorder video care permite inregistrarea pana la 8 programe simultan. Prin cei 2 TB pusi la dispozitie puteti salva pana la 50 de ore de inregistrare a programelor favorite.

Prin pachetele Google Fiber beneficiati de 1 TB in Google Drive, pentru a pastra fisierele in siguranta si de a le accesa de pe orice dispozitiv.

Google Fiber este disponibil in 3 pachete:

  • pachetul GigaBit+TV (internet si TV) care costa 120$/ luna
  • pachetul GigaBit (doar internet) care costa 70$/ luna
  • pachetul Basic Internet care este gratuit. Se plateste taxele de instalare. Pachetul Basic Internet nu dispune de viteze foarte mari pentru download si upload. 5 mbps download si 1 mbps upload.

Google promite ca la ora programata instalatorii vor fi la client acasa si nu o sa procedeze ca operatorii de cablu, care te face sa stai acasa toata ziua.

Mai jos puteti urmari o mica prezentare (engleza) a Google Fiber:

Daca aveti un televizor Smart puteti controla televizorul cu ajutorul telefonului, prin aplicatia Google Fiber disponibila pe Android si iOS. Aplicatiile sunt gratuite si foarte usor de utilizat.

s-ar putea sa-ti placa