Acasa Portabile Windows 10 poate fi folosit si pe MacBook

Windows 10 poate fi folosit si pe MacBook

by Dragos Schiopu

Sunteti un iubitor al design-ului creeat de catre Apple pentru laptop-urile sale dar nu va place sistemul de operare OS X? Daca da, avem o veste buna pentru dumneavoastra. Potrivit unui test efectuat de catre specialisti, se pare ca Windows 10 ruleaza foarte bine pe noul MacBook de 12 inch, mai bine decat OS X.

windows10-retina-macbookAlex King, un student la informatica din cadrul universitatii Tufts, a folosit timp de-o luna sistemul de operare Windows 10 pe noul MacBook de 12 inch. Alex King a instalat Windows 10 cu ajutorul programului Boot Camp, noul software de la Apple. Folosind software-ul masina virtuala pentru a instala Windows 10, aceasta de obicei foloseste mai multe resurse si astfel, performanta este mai scazuta.

Dupa tinkering plus cateva setari si drivere speciale, Alex King a reusit sa instaleze Windows 10 pe noul MacBook. Acesta a postat pe blog-ul sau cateva informatii despre acest lucru.

In plus, fata de utilizarea de zi cu zi, Alex King a testat jocuri 3D pe noul MacBook cu Windows 10. Procesorul Intel Core M si grafica integrata nu va rula cele mai noi jocuri sau jocuri la cele mai inalte performante. El a jucat Left 4 Dead 2 la 60 de cadre pe secunda la o rezolutie de 1.280 x 800. Noul MacBook cu Windows 10 ar putea rula la 60 de cadre pe secunda chiar si jocurile mai vechi de la Super Smash Bros. Noul browser Microsoft Edge, pentru desktop-uri, ruleaza foarte bine, paginile sunt deschise foarte rapid iar aceasta poate deschide un numar mare de file fara a afecta incarcarea unei pagini.

Alex King, a afirmat ca Windows 10 ruleaza mai bine decat OS X si ca Apple are nevoie sa revizuiasca modul in care ruleaza OS X.

Daca dezvoltatorii de dispozitive desktop ar optimiza Windows 10 sa ruleze cum o face pe hardware-ul Apple, acestia vor scoate dispozitive bune cu specificatii medii la un pret accesibil si care vor atrage atentia utilizatorilor.

s-ar putea sa-ti placa