Acasa Tehnologie Wakie, aplicatia care iti face dimineata mai usoara

Wakie, aplicatia care iti face dimineata mai usoara

by Dragos Schiopu

Diminetile reprezinta o provocare pentru fiecare dintre noi. Momentul in care suna alarma si trebuie sa te ridici din pat este, de multe ori, aproape insuportabil. Tot ce iti doresti sunt inca 10 minute de somn, care, daca nu esti atent, se pot transforma subit in 30. Totusi, se pare ca pentru aceia dintre noi care avem probleme cu trezitul de dimineata exista insfarsit o solutie – aplicatia Wakie.
wakie-copy
Chiar daca a durat 9 luni pentru ca Wakie sa fie aprobata, iata ca avem acum o aplicatie profesionala care ne trezeste prin intermediul unor apeluri adevarate, la celalalt capat al ,,firului” aflandu-se o persoana dornica sa te ajute sa faci fata mai usor diminetii. Aplicatia Wakie este menita sa inlocuiasca alarma telefonului cu apelul unui membru al comunitatii Wakie. Hrachik Adjamian, CEO al companiei TechCrunch, care a lansat aceasta aplicatie a declarat ca ,,Cei mai multi oameni urasc alarmele desteptatoare, iar miliarde de oameni sunt nefericiti in fiecare dimineata cand aud acele sonerii clasice care te pot scoate din sarite.”. Adjamian a adaugat faptul ca ,,Noi facem oamenii fericiti prin glasul prietenos al strainilor din intreaga lume care incearca sa te faca sa zambesti dimineata. O multime de oameni care folosesc serviciile noastre spun ca au inceput sa iubesca diminetile. Cu cat iti incepi ziua mai bine, cu atat te vei simti mai fericit intreaga zi.”
wakie
In lumea Wakie, persoanele care doresc sa fie trezit sunt numite ,,Sleepyheads”. Ca Sleepyhead (somnoros)vei stabili ziua si ora la care vrei sa fi trezit. Cand soseste timpul sa te trezesti, aplicatia te va conecta la un apel anonim, efectual de unul dintre utilizatorii Wakie. Ai aproximativ un minut la dispozitie pentru a vorbi si a incerca sa te trezesti. In cazul in care nu este disponibila nicio persoana, atunci aplicatia va efectua un apel cu mesaj automat.

Adjamian spune ca aplicatia Wakie functioneaza, deoarece stimuleaza creierul. Multi oameni au tendinta de a amana alarma in fiecare dimineata. Cercetarea efectuata de cei de la TechCrunch arata ca o conversatie de cel putin un minut, cu un strain, stimuleaza creierul si te determina sa te trezesti in proportie de 99%. Ideea este ca, atunci cand persoana cu care vorbesti iti va adresa o intrebare, creierul trebuie sa se trezeasca pentru a raspunde. Dupa ce minutul alocat apelului expira, apelul se va incheia automat.

Trebuie mentionat faptul ca numerele de telefon nu este vizibile intre utilizatorii anonimi. Membrii comunitatii Wakie pot socializa pe forum, in aplicatie si au sansa de a lua legatura cu persoana cu care au vorbit de dimineata, asta in cazul in care doresc.
Screen-Shot-2014-09-05-at-15.30.53
Momentan se lucreaza la o versiune premium Wakie pentru care va trebui sa platesti o suma modica, dar care iti va oferi urmatoarele avantaje: va extinde durata apelului pana la cinci minute, va permite utilizatorilor sa aleaga sexul persoanei care o va trezi si iti va da posibilitatea de a vizualiza profilul utilizatorului dupa incheierea apelul, in functie de setarile de confidentialitate ale acestuia.

In final, Adjamian a anuntat ca pe viitor vor exista celebritati care vor colabora cu aplicatia Wakie si vor inregistra mesaje automate pe care le vei putea alege ca sa te trezeasca. Cu alte cuvinte, inainte sa adormi, poti selecta ca de dimineata sa te trezesti cu un mesaj vocal de la Rihanna, de pilda. Aplicatia Wakie va deveni un fenomen de amploare, cu siguranta.

s-ar putea sa-ti placa