Acasa Tehnologie Un robot cu aspect uman intampina clientii unui magazin din Tokyo

Un robot cu aspect uman intampina clientii unui magazin din Tokyo

by Dragos Schiopu

Va amintiti articolul despre hotelul din Japonia care va fi inaugurat in luna iulie a acestui an si care va avea ca angajati roboti cu aspect uman ce vor vorbi fluent in chineza, japoneza, coreeana si engleza, vor cara bagaje si vor face cafea? Ei bine, zilele trecute, la receptia unui magazin universal din Japonia clientii au fost intampinati de un robot asemanator.

receptionisttokyorobot

Magazinul universal Isetan Mitsukoshi Holdings Ltd. din Tokyo si-a surprins intr-un mod inedit clientii la inceputul acestei saptamani, dupa ce, la receptia acestuia, un robot cu aspect umanoid i-a salutat cu mesajul „Va multumesc foarte mult pentru vizita la magazinul nostru”.

Robotul, cu aspect feminin, pe nume Aiko Chihira, este creat de compania Toshiba si va ramane la receptia magazinului, imbracat intr-un kimono de vara (yukata) – port traditional japonez, pana marti, 21 aprilie. Apoi va fi mutat intr-un alt departament al magazinului, pentru perioada 22 aprilie – 5 mai, cand vor avea loc evenimente de lansare a celor mai noi tehnologii Toshiba.

Prezenta robotului android Aiko Chihira este asociata de multi cu intentia celor de la Toshiba de a readuce traditionalul magazin in atentia celor care prefera din ce in ce mai mult cumparaturile online.

Aiko Chihira vorbeste numai limba japoneza dar are gesturi umane si clipeste. Aceasta va oferi informatii clientilor magazinului si ii va indruma catre raioanele de care au nevoie. Cei de la Toshiba au declarat ca acest robot foloseste 43 de motoare pentru a-si misca bratele si palmele iar intentia lor este sa dezvolte mai multi roboti de acest gen, cu dotari superioare, care sa fie utilizati la imbunatatirea vietii cotidiene.

Domeniul principal in care se doreste ca robotii androizi sa fie de folos oamenilor este domeniul medical.

In acelasi timp, Toshiba spera ca pana in anul 2020, cand vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel de roboti sa fie atat de evoluati incat sa fie folositi ca si ghizi pentru vizitatorii straini.

s-ar putea sa-ti placa