Acasa Diverse Nokia are in plan sa revina pe piata smartphone-urilor

Nokia are in plan sa revina pe piata smartphone-urilor

by Dragos Schiopu

Dupa cum bine stiti Nokia a vandut divizia de smartphone-uri catre Microsoft. Suma pentru care s-a vandut divizia este de 7 miliarde de dolari. Dupa vanzarea diviziei nu prea s-a mai auzit nimic despre Nokia, doar ca compania este interesata sa cumpere Alcatel-Lucent.

Desi nu a mai raportat nimic cu privire la activitatea sa, deoarece asteapta sa se incheie contractul cu Microsoft si sa intre din nou pe piata de smartphone-urilor. Potrivit contractului incheiat cu cei de la Microsoft, acestia nu mai pot sa vanda telefoane sub aceasta marca pana in 2016.

Men are silhouetted against a video screen with an Nokia logo as he poses with an Nokia Lumia 820 and Samsung S4 smartphones in this photo illustration taken in the central Bosnian town of Zenica

Potrivit raportului, compania finlandeza, care a fost odata cel mai mare producator de telefonie mobila din lume, doreste sa intre din nou pe piata smartphone-urilor din anul 2016, cu un model de afacere cu care a fost lansata tableta  N1. Tableta N1 a fost produsa, vanduta si distribuita cu ajutorul unei companii chinezesti printr-un acord de brand-licentiere si cu un acord de marca.

In raportul dat de Nokia nu gasim foarte multe detalii despre ce au acestia in plan cu reintrarea pe piata smartphone-urilor. Keris, care a lucrat pana anul trecut pentru Nokia, a declarat ca compania are foarte multe planuri in dezvoltare. Nici despre tehnologia „realitate virtuala” nu s-au oferit mai multe detalii, doar ca se mai lucreaza la aceasta tehnologie.

Momentan compania este impartita in 3 divizii, N Networks (divizia de telecomunicatii), N Here si N Technologies (divizia responsabila de licentierea portofoliului companiei)

s-ar putea sa-ti placa