Acasa Tehnologie Hotelul Henn-na din Japonia: camere cu recunoastere faciala si roboti angajati

Hotelul Henn-na din Japonia: camere cu recunoastere faciala si roboti angajati

by Dragos Schiopu

Pentru ca tot ne apropiem de luna martie, ultima in care se mai fac, din cate stiu, rezervari early booking, m-am gandit sa va prezint un smart-hotel din Japonia: hotelul Henn-na.

hotel henn-na

Acesta va fi inaugurat in luna iulie a acestui an si pe langa dotarile de lux, se va remarca prin faptul ca are ca si angajati 10 roboti, iar conducerea spera ca pe viitor serviciile sa fie oferite in proportie de 90%  de catre roboti.

Probabil vi s-a intamplat in vreo vacanta ca receptionera hotelului sa aiba toane si sa insiste ca nu mai are camere cu vedere spre mare / munte. Sau chiar sa va spuna direct ca nu mai are disponibil decat apartamentul matrimonial la un pret de trei ori mai mare decat o camera obisnuita. Robotii de la hotelul Henn-na ar trebui sa „joace” cinstit.

Robotii care vor lucra la hotelul Henn-na sunt androizi creati de compania Kokoro, renumita prin seria de jucarii Hello Kitty. Energia necesara pentru functionarea acestora va fi furnizata de un sistem complex de panouri solare.

In plus acestia vor vorbi fluent in chineza, japoneza, coreeana si engleza. Vor cara bagaje, vor face cafea, probabil si vor gati, vor face curat si menajul in camere.

Conform itpc.ro, androizii din Henn-na Hotel nu pot vorbi, dar au totusi aspect umanoid si pot chiar sa imite reactii faciale.

android-at-henn-na-hotel

Alte facilitati tehnologice ce vor putea fi intalnite la hotelul Henn-na sunt: accesul in camerele hotelului se va face prin recunoasterea fetei (deci nu mai iti faci griji ca pierzi cardul de acces), iar incalzirea camerelor se face cu ajutorul unui panou capabil sa detecteze caldura corporala.

Sa ajungem si la preturile practicate de hotelul Henn-na: initial cele 72 de camere ale hotelului vor fi disponibile la pret de 7 000 ¥ , adica aproximativ 53 € pe noapte. Mai ieftin decat pe Valea Prahovei, am putea spune.

Henn-na inseamna straniu in limba japoneza, iar denumirea a fost cel mai probabil aleasa pentru accentua diferenta intre un hotel traditional si acest inedit hotel smart.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.