Acasa Computere Stiai ce sistem de operare folosesc bancomatele?

Stiai ce sistem de operare folosesc bancomatele?

by Dragos Schiopu

atm-windows-xp

In ziua de astazi 95 % dintre bancomate folosesc windows xp. Spre uimirea tuturor nu e o versiune de linux, dupa cum se cunoaste deja windows xp este foarte vulnerabil la atacuri informatice. Microsoft a anuntat ca nu se va mai oferi support pentru windows xp incepand cu 8 aprilie. Odata ce compania va opri support-ul catre windows xp,bancile si ceilalti utilizatori vor avea de suportat.

Componentele hardware pe care le folosesc bancomatele nu pot rula un sistem de operare mai avansat. Teoretic daca microsoft se opreste din a mai upgrada windows xp, toate atm-urile si firmele care folosesc sistemul vor vea de suferit.

Datorita schimbarilor pe care le face microsoft se pare ca majoritatea bancilor vor avea de investit o suma generoasa de bani in componente hardware. Toate atm-urile ar trebui sa treaca pe o versiune a sistemului de operare mai noua, putand astfel sa primeasca update-uri in ajutorul securizarii informatiilor de pe HDD.

Indiferent daca Microsoft se opreste din a mai upgrada windows xp, se preconizeaza ca o treime din calculatoare il folosesc in prezent.

Hackerii au gasit in decursul celor 12 ani decand a fost lansat windows xp o multitudine de vulnerabilitati care permit accesul cu usurinta in interfata de rulare a sistemului. Pot accesa informatii si sa iti preia controlul total asupra sistemului.

s-ar putea sa-ti placa