Acasa Tehnologie Sony se pregateste de lansarea kitului de realitate virtuala Morpheus

Sony se pregateste de lansarea kitului de realitate virtuala Morpheus

by Dragos Schiopu

ca

Cei de la Sony in ultima perioada au lansat unele dintre cele mai interesante dispozitive la MWC 2015. Din pacate un singur lucru le-a mai ramas de prezentat, kitul de realitate virtuala Morpheus. Conform spuselor acestora se pare ca Morpheus urmeaza sa fie lansat pana in 2016.

La momentul de fata realitatea virtuala reprezinta una dintre cele mai interesante tehnologii din lume. Toate gadgeturile se invart in jurul realitatii virtuale, se invart in jurul acestei tehnologii pe care foarte multi producatori vor sa o introduca si in terminalele lor. La momentul de fata tot mai multe companii au anuntat o posibila lansare a unui kit de realitate virtuala, Oculus, Samsung, HTC, Valve, Sony, LG si multi altii si-au prezentat unul dintre prototipuri.

Morpheus dupa imaginile prezentate de catre cei de la Sony pare sa devina unul dintre cele mai comerciale produse iesite vreodata pe piata. Aflandu-se inca in stadiul de dezvoltare, micul prototip de realitate virtuala s-ar putea lansa pana la sfarsitul anului viitor conform zvonurilor ce circula pe internet.

Cei de la Sony isi pun baza in acest dispozitiv atat pentru partea media cat si in cea de gaming. Conform spuselor acestora se pare ca noul dispozitiv se va intelege destul de bine si cu Sony Play Station 4.

La specificatii kitul de VR sta destul de bine venind cu doua panouri OLED Display cu o rezolutie Full HD 1080p si cu o putere de procesare suficienta pentru a putea impinge continut video la o viteza de 120 de cadre pe secunda. Latenta va fi de 18 milisecunde, fapt ce ii confera o rata de raspuns extrem de buna. Conform lui Shushei Yoshida, presedintele Sony Worldwie Studious se pare ca viitorul lor dispozitiv de VR va fi capabil sa ajute oamenii in explorare, in descoperirea unor noi tehnologii pe care nimeni nu a reusit sa le introduca vreodata pe un astfel de terminal.

s-ar putea sa-ti placa