Acasa Tehnologie Sony concediaza mii de angajati

Sony concediaza mii de angajati

by Dragos Schiopu

Sony declara pentru presa internationala ca au decis sa inchida o intreaga linie de productie din Japonia cu scopul a eficientiza si reduce costurile cat se poate de mult. Eu nu vad cum poate o linie de productie sa devina mai eficienta cu mai putini oameni, insa astea au fost declaratiile lor.

Cei 2000 de oameni disponibilizati de catre Sony lucrau pe partea de optica, cel mai probabil la divizia producatoare de aparate foto. Din cate ma putut afla, planurile Sony sunt destul de triste. Acestia doresc sa reduca numarul de salariat cu ~ 10.000 pana la sfarsitul lui martie 2013.

Pana acum concedierile au fost facute doar in Asia, 2000 acum si inca 1800 atunci cand au vandul o fabrica intreaga catre o banca de stat. In curand vor urma o serie masiva de concedieri si in fabricile din Europa. Iar cand toate astea vor lua sfarsit, Sony o sa se bucure de o reducere a costurilor de pana la 376 milioane de dolari.

Nu pot spune ca sunt de acord cu masurile lor, insa daca vor sa reziste pe piata este nevoie si de o  decizie grea. Nu-i usor sa lasi 10.000 de oameni fara job.

s-ar putea sa-ti placa