Acasa Tehnologie Smart TV UHD de la Lenovo plus ceva de la nVidia

Smart TV UHD de la Lenovo plus ceva de la nVidia

by Dragos Schiopu

lenovo_logo_blue

Lenovo este un producator chinez care acapareaza treptat piata. De fapt, toti producatorii chinezi incep sa isi faca simtita prezenta pe piata telefoanelor si a tabletelor. Lenovo este un producator cu un nume vechi nu numai in China ci si in Europa. Astfel vom vedea primul televizor smart cu ecran Ultra HD nu de la Sony sau Samsung, ci de la Lenovo (aici vorbim de primul producator care va lansa pentru publicul larg un Smart TV cu rezolutie UHD).

Am mentionat in titlu numele nVidia. Am spus asta deoarece presedintele companiei Lenovo a declarant pe Twitter ca televizorul va veni cu „cel mai rapid chipset cu 200 de nuclee”, astfel putem deduce ca chipset-ul despre care vorbeste presedintele Lenovo poate fi nVidia Tegra K1, singurul processor cu 192 de nuclee.

Ar fi interesant sa vedem acest procesor intr-un smart TV. Asta ar insemna ca am avea o consola de jocuri sau un fel de PC dar mai mare. Trebuie sa mai mentionez ca diagonala televizorului este de 50 de inci.

Chipset-ul de la nVidia este foarte puternic, depasind chiar si un Qualcomm Snapdragon 805 (cel putin asa stim pana in prezent). Daca doriti sa aflati mai multe despre procesorul de la nVidia aveti doua articole care pot fi accesate dand click aici sau aici.

s-ar putea sa-ti placa