Acasa Tehnologie Tegra K1 in fruntea clasamentului

Tegra K1 in fruntea clasamentului

by Dragos Schiopu

Procesorul nVidia Tegra K1 se lauda cu rezultate foarte impresionante in benchmark-ul Antutu. Disponibil in doua versiuni, nVidia Tegra K1 i-a lasat in urma pe rivalii de la Qualcomm sau Samsung cu seria Exynos.

Nvidia-Tegra-K1-CES2014

Cei de la nVidia se lauda cu procesorul denumit Tegra K1 care este disponibil in doua versiuni, una de 32 biti si alta de 64 de biti. Diferente in rezultatele benchmark nu exista intre cele doua versiuni sau nu sunt chiar atat de importante. Procesorul pe 32 de biti dispune de 4 nuclee tactate la 2,3 Ghz, iar modelul pe 64 biti este un dual core de 2,5 Ghz. Partea buna tocmai acum urmeaza. Ambele procesoare dispun de 192 de procesoare CUDA, ceea ce ne duce cu gandul la un GPU extrem de puternic pentru tablete sau smartphone-uri. De asemenea, acest procesor are un controller de memorie ce poate accepta pana la 8GB de memorie RAM DDR3L sau LPDDR3. Impresionant, nu? Totusi, asta nu inseamna ca vom vedea telefoane cu 8GB de RAM.

Puterea acestui GPU nu se vede doar pe foaie, astfel procesorul permite utilizarea unui ecran cu rezolutie 4k de 3840×2160 pixeli. Totusi, procesorul permite multe dar sa nu uitam de consum ca pana la urma asta este foarte important. Pentru moment nu stim cat de tare se incalzeste acest procesor si cat de prietenos este cu baterie, deci nu ii putem acorda titlul de castigator in batalia cu Qualcomm. Ideal este si un display full HD, dar tehnologia avanseaza repede, iar un display 4k cu un consum al unui display full HD nu suna rau. Un smartphone nu este reprezentat doar de GPU/CPU. Interesant ar fi daca versiunea pe 64 de biti va consuma mai putin fiind dual core, dar avand rezultate ca versiunea quad core. Diferente intre rezultatele GPU nu exista, astfel modelul dual core ar trebui sa fie chiar interesant. Ramane sa vedem consumul si nivelul de caldura degajat.

Tegra k1 benchmark antutu (1) Tegra k1 benchmark antutu (2)

 

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Ioan Mihai 08-03-2014 - 01:13

The next era of mobile gaming is here! 🙂

Comentariile sunt inchise.