Acasa Tehnologie YouTube inscrie 200 de „super-flaggers”

YouTube inscrie 200 de „super-flaggers”

by Dragos Schiopu

super-flaggerCei de la YouTube la momentul actual au o echipa foarte numeroasa special pentru a „modifica” videoclipurile urcate pe platforma 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. Dar, cu toate acestea, se intampla sa se mai strecoare si alte videoclipuri care incalca conditiile impuse. Deci, se pare ca Google doreste sa se bazeze pe o armata de „super-flaggers” pentru a ajuta la indicarea videoclipurilor care incalca regulile.

In acest grup de „super-flaggers” sunt in jur de 200 de persoane si organizatii care au primit aceasta putere. Potrivit Financial Times, un asemenea grup de elita este desemnat de catre unitatea de politie britanica.

Oamenii speciali care au fost alesi au capacitatea de a inaltura continutul de pe YouTube, adica videoclipurile vor fi semnalate iar specialistii de la reteaua de video-sharing se vor ocupa in continuare de caz, Conform celor de la The Wall Street Journal, 90 la suta din videoclipurile semnalate de catre aceste persoane au fost inlaturate de pe YouTube sau au fost limitate doar pentru persoanele adulte.

YouTube, prin termenii si conditiile prezente pe site nu permit scene de sex si nuditate, incitare la ura, incalcarea drepturilor de autor, si o multime de multe alte actiuni. Cum spuneam mai sus de politia britanica, se pare ca acestia se ocupa mai mult cu inalaturarea de video-uri legate de terorism, care, si acestea nu sunt permise pe YouTube.

Din cei peste 200 de supper-flaggers, Google a declarat ca mai putin de 10 sunt agentii guvernamentale su grupuri non-guvernamentale, Marea majoritate dintre flaggers sunt persoane de incredere care au petrecut o multime de timp pentru identificarea acelor videoclipuri de pe Youtube care incalca regulile destul de stricte ale comunitatii.

s-ar putea sa-ti placa