Acasa Telefoane Samsung Galaxy S6 Edge Plus – specificatii complete

Samsung Galaxy S6 Edge Plus – specificatii complete

by Dragos Schiopu

Samsung Galaxy S6 Edge Plus este un smartphone excelent, un pic cam mare, intrand in categoria phablet-urilor. Chiar daca Galaxy S6 Edge depaseste 5 inci, as spune ca pastreaza notiunea de smartphone pentru ca are un design reusit si un display care acopera o mare parte din suprafata. Insa la 5.7 inci cat are Edge Plus este greu sa spui ca mai este un smartphone. Acest phablet l-as considera un Note 5 Edge pentru ca are un hardware asemanator. Un S6 Edge Plus ar fi trebuit sa pastreze totusi display-ul de 5.1 inci, insa nu face asta. De ce nu poate fi considerat totusi un Note? Simplu, nu are stylus.

Note 5 VS Samsung Galaxy S6 Edge Plus

 

Samsung a prezentat astazi in cadrul unui eveniment doua telefoane, Galaxy Note 5 si S6 Edge Plus. Sunt placut impresionat de design-ul lor, dar voi vorbi doar despre Galaxy S6 Edge Plus, urmand sa scriu un articol separat si despre Note 5, nu pentru ca sunt diferente la hardware (pentru ca nu sunt), dar pentru ca fiecare se adreseaza altui segment de piata.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus este un smartphone mai mare si… cam atat. Nu aduce un hardware mai bun fata de S6 Edge, dar vine intr-o carcasa mult mai mare. Cand am auzit primele stiri despre Edge Plus ma gandeam ca o sa fie un telefon ce are acelasi procesor Exynos 7420 cu o frecventa usor marita, mai mult RAM, o baterie mai mare si de asemenea, un display marit. Ma asteptat ca ecranul sa detina 5.3 inci sau un maxim de 5.4 inci. Insa m-am inselat, iar Samsung a ales sa creeze un S6 Edge mare, iar cand spun mare, vreau sa spun foarte mare. De la 5.1 inci la 5.7 inci este o diferenta destul de insemnata.

O alta idee la care m-am gandit este ca acest S6 Edge Plus ar putea fi un Note 5 Edge, iar asta era cu adevarat o veste buna. Dar si aici gresit, pentru ca S6 Edge Plus nu are stylus. Pana la urma este doar un model mai mare pentru S6 Edge si nimic mai mult. Acelasi hardware, aceeasi camera si un display + o baterie mai mare. Sunt putin dezamagit, pentru ca sincer vroiam sa vad un Note Edge.

Design

Galaxy S6 Edge este un S6 Edge marit. Este ca si cand ai da resize la marimea unui telefon, fara sa schimbi absolut nimic. Este identic, doar ca este mai mare.

Materialul principal este aluminiul, pe spate avand sticla. Insa nu as putea sa spun multe la acest capitol, pentru ca nu are nimic in plus sau in minus fata de un S6 Edge. Poate doar ecranul care ocupa mai mult din suprafata disponibila si anume 75% fata de 71% cat ocupa S6 Edge.

Display

Un ecran mare, de 5.7 inci cu o rezolutie 2K 2560 x 1440 pixeli cu 518 ppi. Fata de S6 Edge care are 71% ratia ecranului, acesta are 75%, deci ecranul ocupa mai mult din suprafata. Densitatea pixelilor este de 518 pentru modelul Edge Plus si de 577 pentru Edge. Asta este absolut normal, pentru ca este vorba de acelasi display cu aceeasi rezolutie, doar ca este mai mare.

Ecranul de pe S6 Edge este foarte bun si foarte luminos, deci si acest model va avea parte de un display de calitate. Pana la urma Samsung fabrica unele dintre cele mai bune ecrane pentru telefoanele mobile.

Hardware

Hardware-ul de pe acest telefon este aproape identic cu cel de pe versiunea „mai veche”. Singurul avantaj este ca noul model are 4GB de RAM in loc de 3GB de RAM. Asta inseamna ca acum puteti rula 20 de aplicatii simultan in loc de 15. Pentru cei ce nu au prins glumita, aceast upgrade este inutil, dar binevenit pentru ca avem cu ce ne lauda.

Procesorul este acelasi, adica Seria 7 Exynos 7420 tactat la 2.1 Ghz. Este cam mult spus 2.1 Ghz, pentru ca acest procesor este un octa core cu patru nuclee ARM Cortex A57 de 2.1 Ghz si pantru nuclee ARM Cortex A53 de 1.5 Ghz. Telefonul foloseste in 80% din timp nucleele Cortex A53, fiind mult mai ok pentru consumul de energie si generand o putere foarte buna de calcul. In testele benchmark sau in aplicatiile care au nevoie de foarte multa putere de calcul (jocuri complexe 3D) se vor utiliza nuclee ARM Cortex A57.

Multi vor fi poate dezamagiti ca nu este un real upgrade la acest capitol, dar sa fim seriosi, de ce ar pune Samsung un procesor mai performant? Exynos 7420 lasa in urma SD810, nu se incinge la fel de tare si este realizat in procesul tehnologic de 14 nm. Pentru ce sa fie nevoie de o frecventa mai mare de 2.1 Ghz, cat telefonul utilizeaza nuclee ARM Cortex A53 de 1.5 Ghz?

Memoria RAM are 4GB LPDDR4, cea mai rapida memorie de pe piata la ora actuala pentru telefoanele mobile. Memoria interna are 32/64 GB si nu suporta card de memorie. Da, o bila neagra pentru acest Galaxy S6 Edge Plus.

Camera Foto/Video

Fiind aceeasi camera ca pe un S6 Edge, nu ma pot astepta la rezultate mai bune. Camera de pe S6 Edge este foarte buna si are 16MP. Poate filma la full HD in 60 fps sau 2K in 30 fps. De asemenea, poate filma in 120 fps la rezolutie mai mica si anume HD. Nu stiu cati dintre voi mai fac o filmare HD, dar cea FHD este optima, daca vreti sa aveti o calitate buna si sa filmati cat mai mult. Setand sa filmati la 2K, bateria va ceda mult mare repede. Camera secundara are 5MP.

Baterie

Un upgrade minor si anume 3000 mAh fata de 2600 mAh. Nu este o baterie prea mare pentru 5.7 inci, dar Samsung are un management foarte bun pentru consumul de energie. Chiar am fost surprins de aceste telefoane cu display-uri asa de mari avand o autonomie atat de buna. Ma refer strict la telefoanele Samsung care rezista foarte bine avand o autonomie mult mai buna decat LG sau Sony, desi cei din urma au baterii mai mari. Se vede cum Samsung isi optimizeaza sistemele de operare, ceea ce ma incanta.

Concluzie

Samsung Galaxy S6 Edge Plus este un telefon foarte bun, dar nu pentru upgrade de la S6 sau S6 Edge Plus. Pentru un display mai mare merita si un eventual upgrade, dar este identic ca si performanta cu cele doua mentionate anterior. In Antutu acest Edge Plus va avea un scor mai mare pentru ca are 4GB de RAM, iar Antutu va genera automat mai multe puncte la acest capitol. Insa performanta ramane identica cu cele doua. Oricum, aceste teste nu mai au valoare cu procesoarele din ziua de astazi.

s-ar putea sa-ti placa