Acasa Tehnologie Samsung a achizitionat LoopPay

Samsung a achizitionat LoopPay

by Dragos Schiopu

Platile in magazine sau in aplicatii devin o metoda tot mai simpla datorita tehnologiei care va permite sa aveti un portofel online. Tehnologia care va permite un portofel online va memoreaza datele cardului intr-un mediu sigur si protejat iar platile se vor efectua doar cu o singura atingere.

Pe sistemul de operare Android si Windows Phone gasim aplicatia Wallet iar pe sistemul iOS este disponibila aplicatia Apple Pay.

Apple Pay se poate folosi pe toate dispozitivele Apple, cum ar fi Iphone, Ipad sau Apple Watch. Se pare ca Apple Pay ar putea avea un nou concurent pe piata de aplicatii de genul portofel online.

Samsung a fost in discutii cu cei de la LoopPay pentru achizitionarea acestui serviciu, inca din decembrie anul trecut. Dar se pare ca doar acum au ajuns la un comun acord. Suma pentru care LoopPay ar fi fost achizitionat de catre Samsung este una necunoscuta momentan. Pe siteul LoopPay puteti gasi un mesaj care spune ca societatea este o filiala a Samsung Electronics America.

Conform site-ului LoopPay, peste 10 milioane de comercianti accepta sistemul de plata LoopPay. Practic cu LoopPay nu o sa mai aveti nevoie de carduri pentru ca LoopPay salveaza datele cardurilor si platile se fac intr-un mod simplu si securizat. Deoarece LoopPay este disponibil la peste 10 milioane de comercianti si lucreaza cu mai multe companii emitente de carduri decat orice alt tip de portofel online, acesta vine si cu un pret de 60 de dolari, comparativ cu Google Wallet si Apple Pay care sunt gratuite si vin preinstalate pe dispozitivele utilizatorului. Ceea ce mi se pare interesant este ca pe site-ul LoopPay gasiti o sectiune numita Apple Pay vs. LoopPay, in care se prezinta de ce LoopPay este mai bun decat Apple Pay.

Aceasta achizitie ar putea aduce un avantaj serios pentru LoopPay in concurenta cu Apple Pay, deoarece Samsung doreste sa integreze tehnologia LoopPay in dispozitivele sale.

Cum vanzarile pentru primul telefon cu Tizen au intrecut asteptarile, probabil Samsung v-a continua sa lanseze pe piata smartphone-urilor dispozitive cu sistemul de operare Tizen care vor dispune de tehnologia LoopPay.

s-ar putea sa-ti placa