Acasa Telefoane Qualcomm Snapdragon 810 se incalzeste prea tare? HTC M9 confirma vestile despre SD 810

Qualcomm Snapdragon 810 se incalzeste prea tare? HTC M9 confirma vestile despre SD 810

by Dragos Schiopu

Qualcomm Snapdragon 810 este cel mai nou model de procesor high end si se pare ca ar avea ceva probleme. Cu ceva timp in urma Samsung anunta ca va renunta la Snapdragon 810 pentru modelul Galaxy S6 pentru ca nu este multumit de performantele sale. Se pare ca stiau sud coreenii ceva, iar SD 810 se incalzeste cam tare, conform Mobilissimo.

htc-one-m9-supra-incalzire

Qualcomm au avut cele mai bune procesoare pentru terminalele mobile. Pana la finalul lui 2014, toate terminalele de top veneau cu seria 800 de la Qualcomm. Majoritatea terminalelor au optat tot pentru Qualcomm Snapdragon 810, insa ar putea fi o greseala destul de mare.

La MWC 2015 a fost prezent si Claudiu Sima care face parte din echipa Mobilissimo si el a incercat sa ruleze un test in Antutu pe un HTC M9. Surpriza a venit cand pe terminanul Android a aparut un mesaj care spune: ” Temperatura dispuzitivului este prea mare. Va rugam testati din nou dupa ce dispozitivul se va raci. Continuarea testului poate cauza un restart de sistem sau poate opri dispozitivul.” De asemenea, Claudiu spunea ca telefonul frigea foarte tare cand il tinea in mana. Testul s-a oprit la 26.000 de puncte, foarte slab si arata ca procesorul se incinge atat de tare incat nu poate rula la 100% nici macar 5 minute.

Samsung a renuntat deja la SD 810 pentru modelul Samsung Galaxy S6. Nu este de mirare ca HTC vroia sa adopte un procesor de la MediaTek pentru M9 (cel putin pentru piata chinezeasca). Daca Qualcomm va dezamagi cu SD 810, atunci MediaTek si Samsung cu seria Exynos vor avea de castigat foarte mult. Sa nu uitam de Intel care poate profita la maxim de aceasta gafa din partea celor de la Qualcomm.

Fiind o problema hardware, s-ar putea ca utilizatorii sa intampine probleme serioase cu viitoarele terminale dotate cu un procesor Snapdragon 810. O limitare a frecventei ar putea oare sa rezolve problema? Dar asta inseamna o performanta mai mica. Sa speram ca telefoanele cu acest procesor nu vor avea probleme.

Sursa: Mobilissimo.ro

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.