Acasa Tehnologie Qualcomm anulează productia lui Snapdragon 802

Qualcomm anulează productia lui Snapdragon 802

by Dragos Schiopu
qualcomm_snapdragon_802_cancelled

Qualcomm a anuntat ca nu va mai porni productia comerciala pentru cipul Snapdragon 802, datorita cererii foarte mici pentru acesta.

qualcomm_snapdragon_802_cancelled

Qualcomm Snapdragon 802 era un procesor cu 4 nuclee gandit pentru a distribui si procesa continut 4K pentru Smart TV-uri. Ne asteptam ca cipul sa aduca o experienta robusta din punct de vedere al aplicatiilor si capabilitati multi-tasking deosebit de bune. Snapdragon 802 nu va vedea insa lumina zilei pentru că Qualcomm este de parere ca cererea pentru Smart TV-uri 4K este momentan prea mica pentru a fi viabila din punct de vedere comercial, sau, cum s-au exprimat ei, ”mai mica decat ne asteptam”. Desigur, nu s-au specificat cifre demonstrative pentru asteptarile companiei.

Qualcomm spune ca decizia de a renunta la Snapdragon 802 nu afecteaza alte produse pe care compania le livreaza pe acelasi segment de piata. Exista cereri destul de mari pentru Smart TV-uri in general, doar nu pentru cele 4K, asadar putem fi siguri ca Qualcomm va ramane pe acest segment dezvoltand solutii interesante.

Decizia de a renunta la un cip atat de puternic, gandit pentru un segment de piata, cel al consumatorilor de continut 4K este putin ciudata. 4K a vazut o crestere semnificativa abia in cursul acestui an. Abia in 2014 au aparut televizoare cu un pret de doua ori mai mic decat anul trecut, abia acum si-au facut aparitia monitoarele de PC si se discuta de formte pentru aceasta rezolutie si de streaming 4K.

Sunt de parere ca cipul Snapdragon 802 si-a gasit cumva alta intrebuintare, si reprezinta un set de tehnologii la care Qualcomm nu vrea sa renunte asa de usor, si are cu totul alte planuri pentru el. Aceste planuri pot fi ori pe segmentul de dispozitive mobile, ori vanzarea in bulk catre un distribuito de continut 4K, care sa il foloseasca la randul lui in convertoarele sau dispozitivele pe care le instaleaza la client.

s-ar putea sa-ti placa