Acasa Tehnologie Paianjenii robotici vor putea fi controlati cu ajutorul unei bratari inteligente

Paianjenii robotici vor putea fi controlati cu ajutorul unei bratari inteligente

by Dragos Schiopu

maxresdefault

Tehnologia evolueaza din toate punctele de vedere, atat in domeniile medicinale cat si in cele ale roboticii, cand unii dintre cei mai mari inventatori isi pun mintea la treaba si creeaza unele dintre cele mai interesante drone sau arme de lupta. Cei de la Intel, mai exact directorul companiei, a vrut sa demonstreze o noua inovatie in acest domeniu, astfel a prezentat posibilitatea controlarii cu ajutorul unei bratari inteligente o armata intreaga de paianjeni.

Asa cum ve-ti putea vedea si in materialul video de mai jos, oferit de catre cei de la Engadget, directorul Intel contoleaza cu usurinta un grup de paianjeni roboti doar cu ajutorul unei bratari, fapt pentru care se confirma inca odata ca cei de la Intel lucreaza la tot felul de masinarii prin care sa dezvolte tehnologia atat din punct de vedere a realitatii virtuale cat si a controlarii, pentru ai tine tot timpul sub observatie.

Doar cu ajutorul unor simple gesturi, directorul de la Intel, Brian Kraznich controleaza patru paianjeni roboti. Conform spuselor acestuia se pare ca bratara benficiaza de modulul Curie, cel care a fost dezvoltat in special pentru a detecta miscarile. Asa cum puteti vedea si in clip-ul video de mai jos, directorul Intel le-a comandat micilor roboti sa se ridice, sa isi schimbe culorile si sa miste din vertebre.

Precum a precizat si Brian Kraznich, modulul ar trebui sa apara in a doua jumatate a anului, avand in componenta si SoC-uil Intel Quark, Bluetooth, senzori si baterie reincarcabila. Tehnologia la momentul de fata este inca in dezvoltare iar pe viitor ar putea fi folosita pentru ai ajuta pe oameni in anumite sarcini, daca intradevar va evolua asa cum trebuie si va fi usor de conceput.

Pana cand produsul nu va fi lansat oficial pe piata sau va fi trimis in teste, nu ne putem face o concluzie in privinta performantei si rapiditatii cu care se vor desfasura actiunile.

s-ar putea sa-ti placa