Acasa Diverse Migraine Buddy – o aplicatie utila in cazul durerilor de cap

Migraine Buddy – o aplicatie utila in cazul durerilor de cap

by Dragos Schiopu

Migraine Buddy este o aplicatie dezvoltata cu ajutorul medicilor neurologi pentru a monitoriza si ajuta la tratarea migrenelor. Migrena este o suferinta cronica caracterizata prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Este cea mai frecventa cauza pentru dureri severe de cap – aproximativ 20% dintre femei si 6% dintre barbati sunt afectati.

Migraine-buddy-1

Instaland Migraine Buddy pe telefonul mobil poti identifica factorii ce au condus la aparitia migrenei si poti inregistra simptomele, frecventa, durata si locatia migrenei. Poti inregistra medicatia pe care o administrezi si informatii despre stilul de viata care pot determina migrena.

Aplicatia este prevazuta si cu un jurnal al orelor de somn unde utilizatorii isi vor inregistra repaosul pentru a vedea daca exista vreo legatura intre timpul de odihna si migrena.

Poti inregistra si migrene anterioare instalarii aplicatiei, iar datele inregistrate de tine vor fi afisate in rapoarte astfel incat sa ai o evidenta a frecventei migrenelor dar si a medicamentatiei care da roade. Migraine Buddy detecteaza in mod automat si inregistreaza momentele in care dormi. Probabil aceasta ultima functie se bazeaza pe inactivitatea pe mobil a utilizatorului.

MIgraine-buddy

Datele colectate sunt protejate cu ajutorul HIPAA-compliant cloud, un spatiu de stocare online special dedicat informatiilor medicale.

Daca va confruntati cu migrene si sunteti interesati sa le monitorizati cu ajutorul smartphone-ului, va recomand aplicatia Migraine Buddy disponibila pentru telefoane cu sistem de operare Android la adresa de aici. Pentru IOS, aplicatia poate fi descarcata de aici.

s-ar putea sa-ti placa