Acasa Tehnologie O tableta ce se poate transforma intr-un smartphone

O tableta ce se poate transforma intr-un smartphone

by Dragos Schiopu
tabeta

Intotdeauna am sperat la ceva mai mult de la tableta mea si spre deosebire de zilele in care se intampla sa confund tableta cu telefonul meu mobil, mai ales cand eram pe graba, se pare ca una dintre dorintele mele a fost ascultata. Cel putin la nivel scriptic se ia in calcul realizarea unei tablete care sa se poata transforma intr-un smartphone performant. Cat de plauzibila este aceasta provocare vom vedea in perioada urmatoare, intrucat tableta despre care eu m-am hotarat sa scriu in acest articol este posibila doar ca un simplu prototip.

Cei care s-au gandit sa puna in practica o asemenea idee sunt cei de la Lenovo, iar tableta despre care vorbim se numeste Lenovo Folio. Din informatiile pe care le puteti gasi pe internet se pare ca oficialii de la Lenovo s-au gandit la aceasta idee de tableta ce se poate transforma in numai cateva secunte intr-un smartphone inteligent, drept urmare prezentand ideea in cadrul Lenovo Tech World 2017.

Desi in prezent Lenovo Folio nu este decat un protrotip, ceea ce inseamna ca nu va ajunge prea curnd pe piata, partea interesanta la aceasta tableta a fost faptul ca a putut fi functionala in timpul prezentarii. Desi tableta cu Android are diagonala de 7,8 inci, aceasta se poate transforma (plia) intr-un smartphone cu o diagonala de 5,5 inci.

Si desi pare incredibil se pare ca tableta intelege cand este pliata astfel incat toate iconitele se pot redimensiona singure realizand astfel o interfata perfecta pentru un telefon inteligent. Chiar daca vom mai avea ceva timp de asteptat pentru a ne putea bucura de acest produs se pare ca in scurt timp nu vom mai avea nevoi de doua produse care sa ne vina in ajutor, ci numai de unul singur, care sa fie capabil pentru ambele forme – atat tableta, cat si telefon.

s-ar putea sa-ti placa