Acasa Tehnologie Noua statie de incarcare wireless pentru masinile electrice

Noua statie de incarcare wireless pentru masinile electrice

by Dragos Schiopu

Pentru cei ce isi doresc masini electice aceasta veste a noii statii de incarcare wireless pentru masinile electrice este foarte importanta avand in vedere ca in tara noastra nu sunt multe zone in care poti incarca electric astfel de masini. Iar acest aspect a constituit o poblema inca de la inceput. Cu alte cuvinte cei de la BMW Group au realizat o noua tehnologie pentru incarcarea wireless a masinilor electrice.

Mai exact aceastea vor avea parte de un incarcator similar cu al telefoanelor mobile si de asemenea vor putea fi disponibile din fabrica alaturi de bateria de inalta tensiune pentru acele masini plug-in hybrid. Aceasta noua tehnologie pentru incarcarea bateriilor masinilor electrice se numeste BMW Wireless Charging si se poate ahizitiona ca o optiune de leasing pentru BMW 530e iPerformance.

Printre tarile in care aceasta tehnologie va fi lansata se numara Germania, Anglia, Japonia, China, SUA. De asemenea aceasta noua tehnologe permite incarcarea bateriilor de inalta tensiune fara utilizarea unui cablu si mai mult decat atat aceasta statie de incarcare se poate monta in garaj, astfel permitand incarcarea mult mai usoara a masinilor electrice. Un lucru extrem de important si de interesant este acela ca puterea de incarcare este de circa 3,2 kW, ceea ce inseamna ca bateria unui automobil electric va putea fi incarcata in aproximativ trei ore si jumatate.

Trebuie sa mai amintim si faptul ca o astfel de statie de incarcare pentru masinile electrice poate fi instalata si in aer liber, nu numai in interior, fara sa va faceti nici un fel de grija in privinta vremii. Pe de alta parte toate aceste lucruri esentiale ar trebui sa ne faca sa ne  dorim sa experimentam mult mai mult aceasta zona a masinilor electrice. Cu cat aceste lucruri vor deveni esentiale cu atat aceste fapte pe care in prezent le credem de nerealizat ne vor fi la indemana si in sprijinul nostru. Voi ce parere aveti despre aceasta noua tehnologie?

s-ar putea sa-ti placa