Acasa Diverse Mare atentie atunci cand vreti sa va achizitionati ceva

Mare atentie atunci cand vreti sa va achizitionati ceva

by Dragos Schiopu

Cam cati dintre voi privesc doar lucrurile bune din toate obiectele pe care le achizitionati sau le aveti in vedere pentru a le putea achizitiona. Acest fapt este unul destul de curios avand in vedere ca marea majoritate dintre oameni isi achizitioneaza obiecte fara sa se informeze. Ce-i drept noi nu prea avem obiceiul de a ne informa atunci cand trebuie, ba mai mult decat atat parca uitam de informatii, de statistici daca ceea ce ne dorim il putem gasi la un pret avantajos pentru noi. Si chiar daca la prima vedere pretul este unul cat se poate de important ar trebui ca ori de cate ori va doriti sa cumparati ceva sa incercati sa va ganditi la urmatoarele lucruri:

  • nu toate produsele ieftine sunt benefice pentru tine;
  • informati-va inainte de a achizitiona ceva;
  • incercati sa gasiti toate acele puncte forte pe care le poate oferi respectivul produs;
  • nu uitati de termenele si conditiile in care puteti returna sau schimba respectivul produs;
  • si mai cu seama ar trebui sa aveti in vedere si termenul de garantie, mai ales ca de obicei se cam uita acest mic detaliu important;

Prin urmare sunt cateva chestiuni pe care ar trebui sa le luati in seama si sa incercati sa fiti putin mai atenti in momentul in care va doriti sa achizitionati. Si da, nu conteaza ca vorbim neaparat despre acele produse si obiecte noi, noute pe care le gasiti in diferite depozite sau magazine, ci putem aminti si de produsele, obiectele la mana a doua, second hand. Bineinteles nu va ganditi ca toate aceste produse sunt nefunctionale sau ca nu se pot plia pe necesitatile voastre, dar daca aveti in vedere toate subpunctele de mai sus.

Indiferent ca vorbim despre echipamente sportive, precum skiuri second hand, placi de snowboard second hand, role, patine si multe altele se pot achizitiona si la mana a doua daca sunt intr-o stare perfecta de functionare. Si am enumerat toate aceste produse, intucat in majoritatea cazurilor de acestea depind in mare parte starea de sanatate a celor ce le folosesc. Cred ca despre asta este vorba atunci cand va doriti sa cumparati anumite produse, mai cu seama trebuie sa aveti grija atunci cand viata voastra depinde de astfel de obiecte.

Si asa cum am spus chiar daca unele nu sunt foarte costisitoare si aici ne referim strict la pret asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai aveti grija si la celelalte aspecte. De fapt cred ca ar fi mult mai rentabil daca am reusi ca la un moment dat sa ne facem un obicei din a ne informa si a face cercetari cu privire la produsele pe care ni le dorim. Cel putin asa nu vom mai avea ocazia sa fim dezamagiti dupa ce am achizitionat produsul respectiv.

Cel mai bine este sa luati o decizie in momentul in care aveti toate datele despre aceste produse si luati respectiva decizie in cunostinta de cauza. Este foarte posibil ca la o analiza mai atenta sa fiti mult mai siguri pe alegerea voastra decat sa luati decizii in functie de entuziasmul pe care il aveti cu privire la respectivul produs. Dar dupa cum stim fiecare este liber sa ia propriile decizii, liber sa aleaga.

s-ar putea sa-ti placa