Acasa Portabile Miscare indrazneata din partea Nokia

Miscare indrazneata din partea Nokia

by Dragos Schiopu

 

symbian

Nokia a facut un mare pas inainte, a renuntat oficial la sistemul de operare Symbian, sistem care in ultima perioada nu a mai putut intra in rivalitate cu giganti precum Android sau iOS, sisteme de operare care domina in acest moment piata mondiala, avand un impact destul de ridicat si asupra Romaniei, asta datorandu-se numarului mare de utilizatori de smartphone-uri.

Symbian sta la baza telefoanelor inteligente de astazi, aparut undeva in jurul anului 2002 pe un telefon Nokia 7650, mai apoi a fost adoptat pe foarte multe telefoane, a fost o adevarata nouate in acele timpuri. Ultimul terminal pe care a fost instalat Symbian a fost 808 PureView care a fost lansat la inceputul anului trecut. De atunci si pana acum, niciun alt dispozitiv din partea Nokia nu a mai venit cu batranul sistem.

Nokia in ultimul timp a intrat intr-un mare declin financiar din cauza acestui sistem, de aceea au renuntat in 2011 la el, iar de atunci Nokia colaboreaza cu succes cu Microsoft, dezvoltand telefoane cu Windows 7 si Windows 8. Succesul s-a vazut, gama de telefoane Lumia a avut vanzari foarte bune in comparatie cu ultimii ani. Gurile rele spun despre Nokia ca au luat cam tarziu aceasta decizie, totodata afirmand ca nu ar fi intrat in acest declin financiar daca renuntau inca de la aparitia sistemelor Android si iOS.

Ultimele telefoane cu Symbian vor putea fi achizitionate pana la epuizarea stocurilor, dar Nokia a anuntat ca va sustine utilizatorii de telefoane cu Symbian pana in 2016.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

trofo 16-06-2013 - 00:29

Nokia și Microsoft încă mai au de muncă până să poată numi un succes colaborarea lor. Apropos de vânzările de telefoane Nokia cu sistem de operare Microsoft, la un moment dat în SUA, telefonul costa 99 USD cu abonament la AT&T dar primeai un voucher de 100 USD. Deci nu doar numărul de unități vândute contează.

Comentariile sunt inchise.