Acasa Tehnologie Microsoft va poate monitoriza email-ul

Microsoft va poate monitoriza email-ul

by Dragos Schiopu

outlookIn aceasta saptamana cei de la Microsoft au aratat ca, fara niciun mandat, acestia pot accesa in orice clipa contul oriacarui utilizator de Hotmail. Acestia au intrat in contul unui blogger francez in scopul de a urmari daca un angajat de-al lor ii furnizeaza anumite informatii despre companie, in cele din urma acesta putand fi dat afara.

Asa ca, actiunile Microsoft au creat un scandal imens in randul utilizatorilor, mai ales de mijloacele pe care le-au folosit, dar mai ales, justificarea lor. Microsoft sustine ca trebuia sa stabileasca daca „nu exista suficiente dovezi pentru un ordin judecatoresc”, inainte de a afectua orice cautari. Lucrul acesta inseamna ca Microsoft se va putea uita intotdeauna in conturile utilizatorilor fara nici cea mai mica problema, neavand nevoie de mandat. Asta inseamna ca un utilizator care incalca anumite lucruri poate sa isi piarda toate datale, sau mai rau ele sa devina publice.

Ar insemna, de exemplu, ca in acel email sa fie imagini cu respectiva familie, parole, documente, si asa mai departe. Totusi, Crocker a afirmat ca Microsoft nu utilizeaza aceste standarde pentru a isi apara utilizatorii.

Trecand peste, se pare ca si alti furnizori, cum ar fi Google sau Yahoo au formulat astfel de politici despre datele de utilizare ale oamenilor, acest lucru fiind doar in scopul de a proteja proprietatea lor. Acum este bine de stiut ca toate datele care sunt stocate in mediul online nu au o siguranta deplina, chiar daca ma refer la email, cloud sau chiar la un server platit. Totodata, cred ca si Google a recurs la asemenea lucruri in trecut.

s-ar putea sa-ti placa