Acasa Tehnologie Bec inteligent de la LG

Bec inteligent de la LG

by Dragos Schiopu

lgCei de la LG au lansat un bec care va putea fi controlat de la distanta. Acestia au dezvaluit duminica printr-un comunicat de presa ca noul bec se va putea conecta cu o varietate larga de dispozitive inteligente cu ajutorul unei aplicatii care va aparea in curand. Mai exact, utilizatorii vor avea posibilitatea sa atinga ecranul telefonului, iar becul se va aprinde sau stinge dupa preferinta noastra, dar totodata, in acest fel vom putea controla si luminozitatea de care avem nevoie.

Pana acum suna foarte bine. Dar poate multi se gandesc in aceste momente de ce ar folosi un smartphone pentru a controla un simplu bec, mai degraba decat prin apasarea intrerupatorului. Ei bine, aplicatia de care va povesteam mai sus va avea si alte funcionalitati care vor transforma becul in unul smart, adica vom putea face si alte lucruri decat simpla rotire a acestuia, cat si aprindere si stingere.

Cu aceasta aplicatie, se va putea programa becul in asa fel incat sa porneasca la orele setate de catre utilizator. De exemplu, se va putea programa ca lumina sa porneasca in dormitor atunci cand este timpul sa faceti o activitate nocturna, sau chiar atunci cand va treziti, acest lucru daca o faceti foarte de dimineata. Totodata, becul poate fi amplasat afara si va avea un program in care va lumina, acest lucru fiind benefic special pentru a nu-l uita aprins pe timpul zilei. Pe langa toate acestea, becul poate avea si un „modul de securitate”, veti putea programa luminile in asa fel incat sa porneasca atunci cand nu este nimeni acasa, o modalitate care ar putea sa mai reduca din potentialul de a aparea hotii.

Aplicatia in sine va fi disponibila in curand si va fi compatibila cu telefoanele pe care ruleaza Android de la versiunea 4.3 in sus, sau cu iOS de la 6.0 sau mai mult. LG nu a evidentiat inca o anumita data la care va comercializa aceste becuri, insa se stie ca se vor vinde cu aproximativ 32 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa