Acasa Tehnologie Microsoft promite dezvoltarea C++

Microsoft promite dezvoltarea C++

by Dragos Schiopu

Compania Microsoft isi indreapta din nou atentia spre unul dintre cele mai folosite limbaje de programare existente pe piata in momentul de fata. Acestia promit imbunatatiri majore si update-uri regulate pentru C++. Acesta va beneficia de atentia si de munca necesara pentru a putea fi numit din nou un limbaj modern de programare.

In comparatie cu celelalte limbaje de programare, C++ este considerat de unii putin depasit, insa cunoscatorii ii contrazic sustinandu-si afirmatia cu ajutorul faptului ca cele mai importante sisteme de infrastructura sunt facute pe baza C++. Acest lucru ii motiveaza pe cei de la Microsoft sa imbunatateasca in primul rand compilatorul, parte a binecunoscutei suite de unelte Visual Studio.

Din anunturile facute la BUILD, conferinta dezvoltatorilor, reiese faptul ca acestia au destule motive sa readuca in atentia noastra utilizarea intrumentului de programare. Dezvoltatorii promit un update periodic, mai des ca pana acum, care consta in doua release-uri: unul major anuntat pentru 2017 si unul mai succint pentru 2014.

 

 

Care este viziunea Microsoft asupra acestui subiect? Vor sa organizeze dezvoltatorii in niste grupe care sa lucreze pentru module diferite, in paralel. Acestia vor extinde flexibilitatea C++, programand dupa propriile specificatii, dar si in concordanta cu standardul existent.

Anunturile continua si multe nume mari ale industriei, precum Microsoft, Intel, Google, IBM, au format Standard C++ Foundation, un grup care se va ocupa cu promovarea si consilierea dezvoltarii si utilizarii noului C++.

Din nefericire, exista foarte putine informatii legate de acest subiect. Microsoft sustine ca in curand programatorii se vor putea bucura de un compiler updatat, insa IDE-ul si librariile vor ramane neschimbate.

Microsoft nu a specificat data exacta a lansarii versiunii finale si complete, insa se zvoneste ca pana in vara anului viitor va fi un timp rezonabil pentru publicarea noului C++.

s-ar putea sa-ti placa