Acasa Tehnologie Microsoft investeste in CyanogenMod

Microsoft investeste in CyanogenMod

by Dragos Schiopu

Microsoft investeste peste 70 milioane de dolari in proiectul bazat pe Android, CyanogenMod, conform The Wall Street Journal. Momentan cele 2 companii nu au comentat nimic pe acest subiect.

Proiectul CyanogenMod este open source, dar Google a limitat accesul pe partea de hardware. Ceea ce ii nemultumeste pe utilizatori cat si pe producatori.

CyanogenMod este o versiune a sistemului Android, care ofera o alternativa proaspata, teme noi, unelte pentru confidentialitate, optimizari de viteza si modificari de aplicatii si de interfata.

Proiectul CyanogenMod este cel mai popular si stabil ROM bazat pe Android.

Proiecte after market, ca CyanogenMod, sunt dezvoltate de pasionatii de tehnologie si sunt disponibile pe un numar limitat de dispozitive, 1 sau 2. CyanogenMod este disponibil pe majoritatea dispozitivelor.

Microsoft Windows Phone detine doar 3% din piata de telefonie mobila, potrivit unui raport de analiza de la centrul Gartner. Cu investirea in proiectul Android Cyanogen, Microsoft doreste sa capteze atentia utilizatorilor si de a-si creste cota de piata pe partea de telefonie mobila, care, dupa parerea mea, este foarte mica.

Cota de piata ar putea creste odata cu cumpararea diviziei de telefoane de la Nokia, care a  fost redenumita in Microsoft Lumia.

Instalare

Instalarea se face foarte usor, pana si un copil o poate face. Instalarea nu dureaza mai mult de 15 minute. Avem nevoie doar de bifarea unei setari si de instalarea a 2 programe.

Inainte sa incepeti instalarea se recomanda sa faceti un backup la fisiere, pentru ca dupa instalare nu veti mai avea nimic pe telefon sau tableta.

Verificati pagina de download si de compatibilitate a telefonului.

1. Conectam telefonul la calculator sau laptop, printr-un cablu USB.

2. Intram la Setari -> Securitate -> Bifam Surse necunoscute.

surse necunoscute

3. Descarcam aplicatia CyanogenMod Installer App, de aici sau scanam codul QR cu ajutorul telefonului. Urmarim instructiunile pentru a continua instalarea.

getcm_app_qr

 

4. Instalam aplicatia OneClick.apk

step3_img1

 

5. Descarcam aplicatia pentru Windows 7/8, CyanogenMod Windows Installer. Deschidem aplicatia si urmarim instructiunile pentru instalare.

Daca ati urmat pasii de mai sus instalarea a fost efectuata cu succes.

s-ar putea sa-ti placa