Acasa Jocuri Ce inseamna pentru mine Dota 2 si League of Legends

Ce inseamna pentru mine Dota 2 si League of Legends

by Dragos Schiopu

maxresdefault

Dupa mai bine de 2, 3 ani de cand ma joc League of Legends am inteles ca nu e intocmai cel mai bun MOBA din lume. Dota 2 spre exemplu ma surprins, mi-a oferit ceva ce nu avea League of Legends in gameplay-ul sau.

Am fost un mare jucator de League of Legends dar iata ca e si timpul unei schimbari ceva mai drastice, dupa sute de ore pierdute in fata calculatorului si mii de nervi da-ti numai pentru League of Legends m-am hotarat sa renunt si sa ma apuc de Dota 2. League of Legends mi-a placut si imi mai place in continuare, dar sistemul de joc nu e foarte bine gandit. De multe ori sunt sanse sa cazi numai cu coechipieri de level mic, care nu au habar ce inseamna un MOBA.

Meciurile de rank sunt cele mai enervante, sansele ca echipa ta sa fie buna sunt foarte mici, iar metodica prin care cei de la League of Legends ofera rank-urile jucatorilor este destul de ciudata. Cel putin pentru mine ramane inca un mister, cum se poate ca un jucator ce a pierdut in provizionale 9 meciuri din 10 sa ajunge in Silver 4 iar unul care le-a castigat pe toate sa ajunga in bronze 1. Nu e tocmai corect, asta a fost si marea mea nemultumire pentru care m-am lasat de joc. In schimb la grafica cu ultimul sau update sta mult mai bine, arata intradevar a MOBA asa cum si l-ar fi dorit orice jucator. Mecanica de joc este una foarte buna, te tine intotdeauna in suspans si iti ofera o experienta unica. Sunetele sunt foarte bine gandite, incat sa iti ofere ceva special la joc. Ceea ce ma bucura insa este ca cei de la Riot au conceput jocul si pentru limba romana, toate sunetele si toate textele din limba engleza sunt si in limba romana, ceea ce pe mine ma face fericit ca au oferit o sansa si romanilor. Nu multe companii de gaming fac acest lucru, dar iata ca cei de la Riot s-au gandit si la publicul roman.

Dota 2 pentru mine la momentul de fata inseamna un orizont necunoscut, am apucat sa joc doar cateva ore, sa imi fac o parere de metodica si grafica pe care o adopta acesta. E mult mai bine gandit fata de League of Legends dar sunt doua jocuri total diferite, asa ca nu as vrea sa ii supar pe gamerii nostri si sa fac comparatii prea mari intre ele. Din punctul meu de vedere, grafica este mult mai buna, texturile si ambientul jocului se simte intradevar la fiecare randare. Sunetul este de inalta calitate, imi place linia melodica si sunetele personajelor. Chiar daca cei de la Dota 2 nu au oferit romanilor o versiune tradusa, jocul din punctul meu de vedere are un potential mult mai mare. Din pacate multi dintre jucatorii romani nu apreciaza munca celor de la Valve(compania care a facut Dota 2) si prefera mai degraba sa joace un alt MOBA. Adevarul este ca Dota 2 consuma si mai multe resurse, dar pentru o calitate mai buna a imaginii si texturi de inalta calitate nu ai nevoie si de un computer destul de potent.

s-ar putea sa-ti placa