Acasa Computere Microsoft ingroapa toata istoria browserului Internet Explorer

Microsoft ingroapa toata istoria browserului Internet Explorer

by Dragos Schiopu

spartan

Dupa cum bine stiti cei de la Microsoft au anuntat odata cu lansarea lui Windows 10 si noul lor browser web, Spartan. Cu toate ca Internet Explorer a fost un browser suficient de bun in decursul anilor, compania a ales sa il scoata din utilizare si sa ii ingroape toate urmele. Internet Explorer a facut istorie, fiind primul browser web a celor de la Microsoft.

Compania si-a anuntat acum cateva luni intentia de a renunta la tot ceea ce tine de Internet Explorer, in favoarea dezvoltarii unui nou browser de zeci de ori mai performant, denumit si Project Spartan. Chris Capossela, directorul de marketing al Microsoft, a confirmat ca inca se lucreaza la brand si la gasirea numelui final pentru browser, intrucat la momentul de fata este in stadiul de proiect. Schimbarile in comparatie cu Internet Explorer sunt extrem de mari, atat din punct de vedere grafic cat si a performantelor ridicate. Noul browser a celor de la Microsoft va fi capabil sa transmita informatia mult mai rapid la utilizator si sa genereze rezultate de zeci de ori mai precise si contextuale.

Compania a decis totusi sa pastreze undeva in interiorul noului lor sistem de operare si Internet Explorer, insa principalul modul de pe care utilizatorii vor interactiona cu internetul va fi Project Spartan.

Cei de la Microsoft inca nu sunt hotarati in privinta numelui pentru succesorul lui Internet Explorer, astfel incercand sa ofere cateva variante prin care oamenii sa il aleaga pe cel mai bun. Pana la momentul de fata compania a scos in evidenta doar numele de Project Spartan, insa conform spuselor acestora se pare ca va suferi cateva modificari daca actuala denumire nu va fi pe placul utilizatorilor.

Capossela a vorbit si despre metoda prin care compania va face bani pe viitor cat si despre modurile de folosire a retelelor sociale, vrand sa integreze un nou sistem prin care utilizatorii sa interactioneze mult mai usor cu anumite site-uri.

s-ar putea sa-ti placa