Acasa Tehnologie O noua descoperire pe baza de lumina ar putea sa combata cancerul

O noua descoperire pe baza de lumina ar putea sa combata cancerul

by Dragos Schiopu

blue-light-phototherapy-paula-bronstein-getty

Cancerul inca a ramas una dintre bolile incurabile, insa cercetatorii sunt in cautare de solutii prin care sa ii vindece pe cei bolnavi de aceasta boala. Recent, unii dintre cei mai mari cercetatori de la Universitatea Washington din St. Louis au descoperit o solutie prin care fototerapia sa poata fi folosita in tratarea oricarui tip de cancer.

Fototerapia este o tehnologie descoperita de cativa ani, insa nu ii s-a dat prea multa importanta pentru acest domeniu. In special aceasta metoda a fost folosita pentru tratarea diverselor boli de piele, acnee, psoriazis sau eczeme. Iata ca de data aceasta oamenii de stiinta au cautat mult mai mult in interior tehnologiei si au gasit o solutie ce ar putea sa ii ajute pe cei ce sufera de cancer sa se vindece. Toate tratamentele pe baza de expunere la lumina ultravioleta ar putea fi folosite pe viitor in tratarea bolnavilor de cancer. Pana la momentul de fata aceste metode nu erau eficiente decat la nivelul pielii, insa cu ajutorul dezvoltarii tehnologiei acum pot avea efect si asupra afectiunilor din interiorul corpului.

Intregul sistem necesita ingerarea de zahar combinat cu fluorina radioactiva si nano particule sensibile la lumina, cu ajutorul carora vor putea fi atacate celulele canceroase. Tumorile absorb zaharul, astfel si cancerul va face acelasi lucru, lucru ce demonstreaza ca datorita acestei descoperiri oamenii vor putea ajunge mai usor la celulele bolnave si sa le distruga. Cu ajutorul acestei metode, fototerapia va fi efectuata chiar la sursa si particulele de cancer vor putea fi eliminate mult mai usor din organism.

Particolele au ca tinta tumorile si afectiunile de acest gen, iar cantitatea de medicamente folosite la acest tratament este de doua ori mai mica in comparatie cu cea folosita la chimioterapie. Metoda urmeaza a fi testata si integrata in toate sisteme medicale daca se dovedeste a fi de succes, pe viitor putand fi folosita si la tratarea altor afectiuni.

s-ar putea sa-ti placa