Acasa Tehnologie Microsoft cumpara Nokia

Microsoft cumpara Nokia

by Dragos Schiopu

Gigantul american a cumparat divizia de telefoane mobile si cea de patente a Nokia pentru suma de 5,4 miliarde de euro, astfel, dispare un gigant care a dominat piata ani la rand.

nokia-windows-phone-72

Microsoft s-a decis ca cumpere Nokia, avand in vedere ca actiunile companiei au scazut, iar americanii au profitat de acest lucru. Totusi, ce parteneriat strategic a avut Nokia cu Microsoft daca, pana la urma gigantul din Redmond a cumparat divizia de telefoane mobile? Microsoft a acordat 3,79 de miliarde pentru divizia de telefoane si inca 1,65 miliarde pentru patente.

Ce se va intampla cu Nokia? Aceasta companie nu se va dizolva, dar isi va concentra activitatea pe servicii si retele, o decizie pe care presedintele Nokia, Risto Siilasmaa, o considera ideala atat pentru companie cat si pentru actionari. In 2014 se va definitiva tranzictia, cand mai mult de 32,000 de angajati ai Nokia vor face parte din Microsoft.

Totusi, Microsoft are de castigat prin achizitionarea unui fost gigant? Google are Motorola, iar Microsoft Nokia. Insa, compania din Redmond poate concura cu un sistem de operare precum Android? Sunt intrebari la care vom primi raspunsuri in 2014.

Totusi, eu consider ca Nokia a mers pe un drum din care nu avea cum sa castige o cota de piata care sa ii asigure macar locul doi. Alegerea unui sistem de operare ca Windows Phone care ducea lipsa de aplicatii dar si un suport slab pentru hardware arata greselile pe care un gigant poate sa le faca, iar in final sa putem vorbi doar la trecut despre el.

 

s-ar putea sa-ti placa