Acasa Tehnologie AMD a dezvaluit roadmap-ul pentru 2014

AMD a dezvaluit roadmap-ul pentru 2014

by Dragos Schiopu

AMD a dat publicului larg informatii legate de strategia pe care o are pentru anul viitor. Ea include lansari de noi procesoare bazate pe arhitectura x86, dar si solutii ce includ procesoare bazate pe ARM. Printre numele de cod putem enumera: Bald Eagle, Adelaar, Hierafalcon, Steppe Eagle.

amd-fusion-apu

Bald Eagle este cel mai puternic, bazat pe arhitectura x86 cu un consum de 35W, un APU ce va include patru nuclee Steamroller si optional va integra o solutie grafica pe arhitectura AMD Graphics Core Next. Aceste procesoare vor fi suficient de puternice pentru a rula jocuri sau diverse aplicatii. Modelul Bald Eagle va integra solutii grafice precum Radeon HD 8800M, HD 8700M, HD 8600M and HD 8500M.

Utilizatorii ce vor dori mai multa putere grafica vor folosi Adelaar, un chipset grafic dedicat care include atat tehnologia GCN (Graphics Core Next) dar si 2GB de memorie dedicata.

Hierafalcon va fi bazat pe ARM si va putea integra maxim 8 nuclee ARM Cortex A57 fiind dedicat centrelor de date. Steppe Eagle va reprezenta un upgrade pentru platforma G-Series de la AMD prin folosirea arhitecturii Jaguar.

Procesoarele ar trebui sa fie prezente pe piata la jumatatea lui 2014, exceptie facand Hierafalcon care fa fi lansat ulterior.

s-ar putea sa-ti placa