Acasa Tehnologie Microsoft aduce noi aplicatii pentru suita Office

Microsoft aduce noi aplicatii pentru suita Office

by Dragos Schiopu

OfficeVicepresedintele de marketing pentru Office, John Case a dezvaluit faptul ca echipa de dezvoltare a celor de la Microsoft sunt la stadiul de a aduce noi aplicatii care vor intra cat de curand in consacratul lor pachet pentru birou. Aceasta veste pe mine m-a uimit, in ultima perioada cei de la Microsoft doar au venit cu update-uri la serviciile pe care ei le ofera, foarte rar au si adaugat noi functionalitati care sa revolutioneze intr-o oarecare masura respectivul serviciu.

Dupa interviul acordat de Case a rezultat ca se incearca aducerea imediata a suitei Office pe iPad-uri, urmand ca mai apoi sa aduca aplicatii noi pentru dispozitivele de ultima generatie.

„Oricat de mult ne place Word, Excel si PowerPoint, exista o alta generatie de experiente pe care noi o dorim. Unele dintre ele se vor simti ca niste lucruri mari, iar unele se vor simti ca niste lucruri mici. Dorim sa permitem crearea de continut in diferite moduri care credem ca va fi mult mai personal pentru utilizatori.”

Pana in prezent, suita Microsoft Office cuprinde urmatoarele programe: Word (cel mai cunoscut procesor pentru texte), Excel (calcul tabelar, analize), PowerPoint (program pentru prezentari grafice), Access (program pentru baza de date), Outlook (agenda si client pentru email), Frontpage (editor vizual de pagini web), Photo Editor (editor pentru fotografii).

Acum doresc sa va pun sa faceti un mic exercitiu de imaginatie, ce ar insemna un calculator fara sa aiba instalata suita Office? Bineinteles, aici ma refer la utilizatorii fideli Windows, pentru celelalte sisteme de operare mai gasindu-se si alte variante, unele care seamana izbitor de mult.

Ramane de vazut daca Microsoft se va baza foarte mult pentru a aduce ceva care chiar sa ajute utilizatorii, eu totusi sper sa aduca ceva care sa aiba o legatura foarte stransa si cu serviciul lor de cloud, pana la urma acesta este viitorul.

Pana in prezent s-au facut mai multe update-uri la suita Office, variantele sunt urmatoarele: 3.0, 95, 97, 2000, 2003, 2007, 2010, 2013. Eu unul sper ca urmatoarea actualizare sa aduca un plus si sa fie o varianta cu multe alte posibilitati.

s-ar putea sa-ti placa