Acasa Computere Microsoft a anuntat noua denumire pentru Project Spartan

Microsoft a anuntat noua denumire pentru Project Spartan

by Dragos Schiopu

microsoft-edge

Dupa mai bine de un an de cand cei de la Microsoft au inceput lucrarile pentru Project Spartan, se pare ca in sfarsit oficialii companiei au fost de acord sa anunte noua denumire pentru viitorul lor browser web. Intrucat Internet Explorer a devenit in ultimii ani foarte slab din punct de vedere al performantei, iata ca de data aceasta cei de la Microsoft s-au gandit sa faca un upgrade substantial, mai exact un nou browser web, mult mai bine optimizat si mult mai rapid fata de Internet Explorer. Vechiul browser web, ajunsese in ultima perioada sa devina bataia de joc a tuturor internautilor, fancandu-se tot mai multe glume pe baza performantei si vechimii acestuia, astfel incat i-au stimulat pe dezvoltatorii de la Microsoft sa ia o initiativa din acest punct de vedere si sa scoata un produs final mult mai bun si peste asteptarile utilizatorilor.

Conform ultimelor actualizari primite pe sistemul de operare Windows 10 unde ruleaza la momentul de fata Project Spartan, se pare ca incepe sa devina din ce in ce mai bun, avand parte de noi sisteme prin care sa reduca consumul de resurse dar totodata sa eficientizeze munca cu acesta. Dupa mai bine de cateva luni de la anuntarea oficiala a noului browser web Project Spartan, cei de la Microsoft s-au decis in sfarsit sa ii ofere o denumire reala, mai exact Microsoft Edge.

Microsoft Edge, asa cum bine puteti vedea si in clip-ul video de mai jos incepe sa devina din ce mai atractiv, atat din puct de vedere al designului cat si a modului rapid de a interactiona cu utilizatorul. Desigur, viitorul browser web a celor de la Microsoft, va beneficia si de addonsuri, cat si de o platforma sigura si usor de utilizat pentru dezvoltatori, facandu-le astfel munca mai usoara si incurajandu-i sa creeze din ce mai multe module, prin care utilizatorii sa poata beneficia de o sumedenie de facilitati pe langa ceea ce pot oferi cei de la Microsoft.

https://youtu.be/iH1D31YHsgY

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

alex 06-06-2015 - 15:16

Am instalat Windows 10 Preview pe un netbook cu performante destul de reduse si pot spune ca in varianta aceasta de test project spartan se incarca greu pe acest nebook si de multe ori nu reactioneaza la comenzi. In schimb am instalat chrome si merge destul de bine. Vom vedea in varianta oficiala cum stau lucrurile.

Comentariile sunt inchise.